Vitamin D3 za več spolne moči?

Couple having sex, female hand grabbing sheet

Upamo, da ste že dojeli, kako pomemben je vitamin D3 kot zanesljiv zaščitnik pred respiratornimi boleznimi. Dobra novica je, da je ta vitamin očitno »multipraktik« in zato z normalizacijo njegove ravni vplivamo tudi na številne druge funkcije v telesu.

Znanstveniki že dolgo zatrjujejo, da gre za snov, ki smo jo napačno opredelili kot vitamin. Po svojih karakteristikah je namreč vitamin D3 hormon, ki omogoča pravilno delovanje domala vseh življenjskih funkcij.

Da je vitamin D hormon, vidimo tudi po njegovem direktnem vplivu na izboljšanje počutja, odpravo depresije, normalizacijo delovanja trebušne slinavke, ščitnice in številnih drugih endokrinih žlez.

D3 za uravnavanje spolnih hormonov

Tudi ko gre za normalizacijo naših spolnih hormonov, ima vitamin D3 dokazano vlogo. Erektivna funkcija pri moških je zaradi številnih »civilizacijskih dosežkov« na udaru kot še nikoli. Hormonski motilci, mikrovalovi in številni toksini so od leta 1995 skoraj podvojili število moških, ki imajo spolne težave.

Posiljevanje lastnega telesa z različnimi spodbujevalci spolnosti pa bolj prispeva k novim srčno-žilnim zapletom kot k stvarnemu izboljšanju kakovosti.

V iskanju bolj varne pomoči za moške so se znanstveniki lotili testiranja številnih naravnih snovi in prišli do vitamina D kot zelo obetavne snovi za reševanje nastalih težav. Študija, ki so jo objavili v strokovni reviji Atherosclerosis, je preučevala povezavo med erektivno disfunkcijo in nivojem vitamina D pri 3400 moških. Raziskava je trajala tri leta in je pokazala, da je vitamin D zelo pomemben tudi na tem področju življenja. Moški s pomanjkanjem tega vitamina so imeli 57 % večjo verjetnost za pojav težav v spolnosti.

To je potrdila še ena študija, ki je ugotovila, da ima zelo velik delež moških z erektivnimi težavami kritično nizek nivo vitamina D. Bi potem lahko težavo odpravili z normalizacijo vitamina D? Znanstveniki pravijo, da lahko. Enoletno uživanje kakovostnih prehranskih dopolnil je dvignilo nivo testosterona pri pacientih za 25 % ter znižalo nivo estradiola (ki zavira erekcijo) za 20 %.

Dodatna korist urejanja tovrstnih težav v vitaminom D je, da hkrati pomagamo telesu tudi na številnih drugih področjih, ob tem pa to počnemo na zanesljiv in naraven način, brez stranskih učinkov, značilnih za sintezne »pospeševalce erekcije«.


Preberite tudi:
Kako do resnično učinkovitega vitamina D3?
D3 – sončno gorivo za imunski sistem
Pet najpogostejših simptomov pomanjkanja vitamina D

Prejšnji članekČili SOS – domača protivirusna čili omaka
Naslednji članekNevidni motilci naših hormonov

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj