Pripravljeni na srečanje?

Teorij o ozadju nastanka novega virusa in scenarijev za prihodnost nikakor ne zmanjka. Vsak dan mi v nabiralnik prileti še ena prepričljiva, zanimiva, srhljiva teorija več. Toliko jih je že, da razum bega od ene do druge in skuša izluščiti resnico. Tako seštevamo, odštevamo, analiziramo, preverjamo … toda ko potegnemo črto, ugotovimo, da samo izgubljamo dragoceni čas, na koncu pa nismo prav nič bolj pametni, varni in zdravi.

Mar je res pomembno, ali je virus SARS-CoV-2, s katerim se bomo srečali, izdelal Američan, Kitajec ali mati narava? Morda ga res spodbujajo strupi, omrežje 5G ali težke kovine, nemara res jaha na prašnih delcih ali pa ga trosijo iz letal … Morda (in to je zelo verjetno) številke, o katerih poslušamo, ne izražajo stvarnega števila okuženih, obolelih in umrlih. Morda so desetkrat večje ali desetkrat manjše – in kaj potem?
Zakaj je tako pomembno spremljati linije genskih preobrazb virusa – saj ne bomo mogli izbirati med sevi, tako kot lahko izbiramo med zelenjavo na tržnici. Koliko, kje, zakaj, kaj je v ozadju … Vse te razprave so v resnici huda vaba za razum, vendar v ničemer ne vplivajo na to, kakšno bo na koncu naše osebno srečanje z virusom.
To pa je edino, kar je zelo verjetno: prej ali slej se bomo srečali z njim! Vse, kar smo storili v prejšnjih tednih, je bil le kratek odlog tega trenutka, da se lahko tako mi kot zdravstveni sistem nanj bolje pripravimo. Če ste v zadnjih dveh mesecih storili samo to, da ste sedeli doma, danes niste v prav nič boljši formi za srečanje z virusom.

Vse države se zavedajo, da ne morejo čakati, da bo virus izginil sam od sebe. Edino, kar si želijo, je, da bi bilo število obolelih obvladljivo za zdravstveni sistem. Smo to razumeli? Sprejeli? Dojeli? Ozavestili?

Trenutek srečanja zagotovo prihaja in popolnoma vseeno je, ali se bo to zgodilo danes ali čez šest mesecev. Takrat vas statistika ne bo več zanimala. To bo intimni trenutek, v katerem bosta iz oči v oči, ena na ena, pomerila moči imunski sistem, ki se bori za naše preživetje, in virus, ki se bori za svoje.

Torej nehajmo izgubljati čas in vzemimo svoje zdravje še trdneje v svoje roke. Virus nam je nedvoumno pokazal, da raje kot na vrata hiše, v kateri je doma zdravje, potrka kje drugje. Zato se nehajmo ukvarjati z virusom in se raje začnimo resneje ukvarjati z zdravjem.

Prejšnji članekKoronatester
Naslednji članekKako so znali naši predniki prepoznati in uporabiti moči zdravilnih rastlin?

1 komentar

  1. Zato ker bi radi naredili število obolelih obvladljivo, so zdravstevni sistem čisto ohromili, tako da praktično ne moreš k zdravniku, k specialistu pa sploh ne? Bi rekla, da tu nekaj ne štima. Recimo, da ne bi vedeli za korono in Kitajci ne bi diktatorsko zaprli Wuhana (verjetno je korona itak že dlje časa z nami, pa pač niso vedeli zanjo), potem se tudi naši ne bi šli zaprtja mej in občin, potem bi smrti pač pripisali gripi, pa še zelo verjetno je, da bi jih bilo manj, ker bi ljudje normalno hodili ven in gradili na odpornosti. Samoizolacija ima namreč poguben učinek. Predstavljajte si, da bi zdravega dojenčka zaprli v balonček za par mesecev. Zelo verjetno ne bi smel več ven, ker bi zamudil ključen čas, ko se srečuje z mikrobi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj