Kapucinka – protivirusni zaklad z domačega vrta

2323
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redkokatera rastlina ima toliko raznolikih koristnih učinkov kot kapucinka, polega tega pa z njo na vrtu nimamo drugega dela, kot da jo posejemo (v čim večjih količinah!).

To milejšo sestro hrena je zaradi njenih zdravilnih učinkovin najbolje uživati v presnih oblikah (kot pesto ali nasekljano na solati), v gurmanske namene pa jo lahko tudi pokuhamo kot špinačo ali blitvo.

Uporabna je celotna rastlina (cvetovi, listi, plodovi, semena), v prehrani ne uporabljamo le stebelc, saj so nekoliko žilava, čeprav ravno tako zdravilna.

Še posebej učinkoviti v borbi proti raznim mikroorganizmom so kapucinkini cvetovi, ki so tudi najbolj ostrega okusa – temnejše barve so, bolj so pekoči (in s tem tudi protivirusni!).

Prisluhnite!


Za zimo si to darilo narave shranimo predvsem v obliki pesta, saj se tako najbolje ohranijo vse njegove zdravilne lastnosti. Kako ga pravilno pripraviti, si lahko ogledate v spletni delavnici Naravne rešitve za krepitev protivirusne obrambe, kjer boste izvedeli tudi veliko podrobnosti tako o kapucinkah kot o drugih protivirusnih rastlinah.

Več prispevkov o kapucinkah.

Prejšnji članekKako kriptovalute uničujejo naravo?
Naslednji članekSuper polnovredna poletna solata
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj