Zadruga Zemlja&Morje – najboljša ekološko pridelana hrana in morske dobrote

gajbica zelenjave

Zadruga Zemlja&Morje je pred leti vzklila kot samoiniciativna pobuda ekoloških kmetov, in sicer iz želje, da bi skupaj razvijali trajnostno lokalno samooskrbo in slovenskim potrošnikom zagotovili lokalne ekološke izdelke najvišje kakovosti.

Poslanstvo zadruge temelji na ustvarjanju novih odnosov v verigi poti hrane od pridelovalca do potrošnika: podpora (majhnim) ekološkim kmetijam, pravično plačilo za kmete in zagotavljanje zdrave ekološke hrane po dostopnih cenah za čim širši krog kupcev in varovanje okolja.

V zadrugi si zelo prizadevajo, da ustvarijo čim manj nepotrebnih odpadkov, zlasti plastičnih. Pri pakiranju pridelkov in izdelkov, če je le možno, uporabljajo papir ali povratno embalažo. Med prvimi v Sloveniji so začeli mlečne izdelke (maslo, sir, skuta, jogurti …) pakirati v papirno/stekleno embalažo. Tudi zabojčki, v katerih dostavljajo izdelke, so povratni.

Zadruga povezuje že več kot štirideset ekoloških kmetij iz vse Slovenije, zato lahko kupcem ponudijo nadvse pester nabor ekoloških dobrot: svežo zelenjavo in sadje, jajca, meso in mesnine, vina, oljčno in druga olja, mlečne izdelke iz kravjega in kozjega mleka, suho sadje in zelenjavo, vložnine, kaše, moke … Posebnost so morske specialitete: slovenski ekološki pedoči (klapavice) ter sveže jadranske sardele in škampi. V času, ko ni dovolj domače ekološke sveže zelenjave in sadja, so v ponudbi tudi ekološki pridelki iz Italije, pri čemer zadruga zagotavlja njihovo popolno sledljivost.

Ekološke in morske dobrote lahko naročite na njihovi spletni strani www.zemljainmorje.si, in sicer do ponedeljka do 12. ure.

V Ljubljani lahko naročene dobrote prevzamete ob sredah ob 17. uri, in sicer na parkirišču tržnice v Kosezah. Za kupce, ki živijo na Obali, vsak petek ponujajo dostavo na dom in osebni prevzem v prostorih zadruge (Izola, ob četrtkih oziroma petkih popoldne). Podprite svoje zdravje z uživanjem svežih in kakovostnih ekoloških izdelkov iz zabojčka Zemlja&Morje!


Ker jim ni vseeno, kaj bomo jedli

V Sloveniji delujejo tudi številne druge iniciative za skupinsko naročanje. Več o njih si preberite na tem spletnem naslovu.

Prejšnji članekPoletne solate
Naslednji članekKolagen – da bo naša hiša trdna

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj