Dan potem …

14. 3. 2020 – Prvi dan po razglasitvi epidemije so bile police trgovin že izpraznjene in država je odprla svoje blagovne rezerve.

Če ste nad tem presenečeni, ne moremo pomagati. O tem pišemo že od leta 2007. Tistim, ki šele zdaj odkrivate naše informacijsko središče, priporočamo v branje nekaj številk naših tiskanih novic, ki so, kljub temu da so nastale pred leti, danes še kako aktualne.

Številka december 2014/januar 2015

Številka november 2016

Številka februar 2017

Arhiv vseh tiskanih novic, ki smo jih izdali od leta 2008, lahko sicer najdete v novi, urejeni obliki tukaj.

Če smo se vam takrat zdeli preveč črnogledi, imate danes dve možnosti:
Prva: Zamižati in čakati, da vse, kar se dogaja, mine, ker mogoče le spite in se boste zbudili in si oddahnili.
Druga: Biti budni in pripravljeni zavihati rokave: storiti, kar je potrebno, da nikoli več ne boste v situaciji, ko bi vas grabila panika – ne le zaradi epidemije, temveč bolj zato, ker ste odkrili, kako lahko vašo eksistenco že virus (od katerega ni nujno, da boste zboleli) čez noč postavi pod vprašaj.

Že več kot desetletje govorimo o nujnosti povečanja lastne samooskrbe. Zadnje leto pa pospešeno govorimo o celostni samooskrbi. Za nas to pomeni samooskrba z živili, samooskrba z znanjem in pripravki, s katerimi si pomagamo ohranjati zdravje, ter samooskrba na področju bivanja in krepitve skupnosti.

Da nadoknadite zamujeno, je tukaj še nekaj priporočenega branja:

Prehranska samooskrba: doma pridelana hrana nam daje več energije in zdravja

Bogati z naravo ali od kod pride vse, ko ni ničesar več

Samostanske ideje za samooskrbnost

Premišljujete o svoji perutnini?

Dobra novica je, da smo na začetku pridelovalne sezone in nam bo narava kmalu pomagala, četudi bodo mogoče police trgovin ostale prazne. Pravo vprašanje je, kaj bomo storili, da bomo naslednjo jesen dočakali z več znanja, več usposobljenosti in s polno shrambo domačih živil.
Država nam je z ukrepom karantene dejansko ponudila priložnost za hitro izobraževanje in reorganizacijo lastnega življenja. Izkoristimo jo!

Prejšnji članekCOVID-19 – globalna kriza globalizacije
Naslednji članekRegrat – plevel ali zaklad?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj