Slovenec kot »Nuba« – v svetovnem genocidu

  216

  Oktober 2023 – Na »koncu sveta«, v deželi »zamorcev« za razumevanje povprečnega Slovenca, nekje v Nubskih goráh, se dogaja genocid nad domorodnim ljudstvom. Ljudstvom pastirjev, nabiralcev, plesalcev, pripovedovalcev zgodb, ki so v svoji srčni brezbožnosti živeli raj nebes na Zemlji. Smo se kdaj vprašali, zakaj se je prav med Slovenci našel človek, ki kot »glas vpijočega v puščavi« kriči po svetu o tem grozljivem genocidu?

  Danes, ko se podobno dogaja tudi Palestincem v Gazi in Armencem v Gorskem Karabahu (in verjetno še kakšnemu ljudstvu po svetu), se moramo Slovenci kot majhen narod nujno vprašati, kje smo sami v tej “zgodbi”. Kam nas potiskajo prekomerno potrošništvo, skokovito zmanjševanje samooskrbe, razprodaja naših podjetij tujcem, amerikanizacija navad in praznikov, vse več tujih izrazov v našem jeziku … Skozi zgodovino smo že večkrat dokazali, da smo močan narod, ki se zna boriti za svojo zemljo in kulturo. Dokažimo to še enkrat!

  Preberite več v odličnem prispevku Vesne in Robija Vilarja na blogu Marjana Kogelnika:

  Slovenec kot »Nuba« – v svetovnem genocidu

  Prejšnji članekDenar kot orožje
  Naslednji članekSinergija je zmagovalka!
  Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj