Koronsko krizo bodo lahko končali samo ozaveščeni ljudje

  1283

  Sporočilo za javnost

  Nastopajoči na prireditvi »Glas srca in razuma: drugo mnenje o koronski krizi« so predstavili vzroke in posledice korona krize, ki uničuje zdravstvo, socialo, šolstvo in gospodarstvo. Med največjimi žrtvami ukrepov so otroci, že od rojstva naprej, ter starostniki, onemogli, bolni in posamezniki z družbenega roba, ki si sami ne morejo pomagati.

  LJUBLJANA, 18. september 2021 – Blizu dva tisoč naključnih udeležencev je za tri ure prisluhnilo drugemu mnenju o koronski krizi, ki so ga podali ugledni strokovnjaki in raziskovalci iz medicine, biotehnologije, psihologije, sociologije ter vzgoje in izobraževanja. Osvetlili so problematiko neučinkovitih in škodljivih koronskih ukrepov, ki uničujejo posameznike, družbo in gospodarstvo, tako v Sloveniji kot v svetu. Opozorili so tudi na vlogo predstavnikov demokracije in medijev, ki v iskanju rešitev in podajanju informacij praviloma prezrejo mnenja drugače mislečih strokovnjakov, kar javnosti preprečuje celovito informiranost ter ozaveščeno in samostojno sprejemanje odločitev.

  »Pomembno je, da se sliši tudi glas drugače mislečih. Sicer ne moremo govoriti o demokraciji. Ukrepi, ki nam jih narekuje politika v povezavi z enim delom medicinske stroke so nesorazmerni in diskriminatorni. Med najranljivejšimi skupinami so otroci in mladostniki, starostniki, ljudje s posebnimi potrebami in s socialnega roba,« je povedala Renata Filipič, predmetna učiteljica kemije, svetnica ter inovatorka in organizatorka prireditve.

  Glavno sporočilo izobraževalnega dogodka je, da bodo koronsko krizo lahko končali samo ozaveščeni ljudje, saj so ukrepi sprejeti politično in po meri globalnih farmacevtskih korporacij. V zadnjih 18 mesecih je bilo objavljenih več kot 400.000 znanstvenih člankov, ki demantirajo koronske ukrepe in predlagajo njihovo opustitev. Več nastopajočih je izrazilo mnenje, da je zdravstvo postalo podrejeno farmaciji in politiki, kar se odraža tudi v ukrepih. To so podkrepili z informacijami o neustreznosti in nezanesljivost testov PCR, ki ob 95-odstokih lažnih pozitivnih odkritij predstavljajo osnovo za statistične obdelave in posledično sprejemanje ukrepov, o dejstvih glede škodljivosti in neučinkovitosti uporabe zaščitnih mask ter o posledicah socialne in varnostne razdalje ter diskriminacije.

  Govorci so ob opozorili na številne kršitve, na primer Ženevske konvencije, Resolucije Sveta Evrope št. 2361, Nürnberškega kodeksa, Hipokratove prisege, EU-uredbe GDPR, Zakona o pacientovih pravicah ter številnih drugih področnih zakonov in nenazadnje ustave Republike Slovenije. Še posebej je bila izpostavljena škodljivost ukrepov za otroke, ki so med največjimi žrtvami krize, saj se je v času koronske krize skokovito povečalo število psihoz ter samomorilskih in deviantnih nagnjenj.

  Stik z organizatorjem:
  Renata Filipič, predmetna učiteljica kemije, svetnica ter inovatorka
  e-pošta: renata.filipic@guest.arnes.si
  telefon: 041 821 125


  Posnetek dogodka je bil objavljen na kanalu Youtube, vendar je žal umaknjen …

  Trenutno si je del posnetka mogoče ogledati TUKAJ.

  Prejšnji članekKdo so ljudje, ki nasprotujejo ukrepom?
  Naslednji članekZdravo sladkanje za otroke
  Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj