Zdravje je zelene barve

Winter seasonal smoothie drink detox. Female in woolen sweater holding bottle of green smoothie or juice making heart shape with her hands. Clean eating, weight loss, healthy dieting food concept

Naš planet se duši v strupih, in ker z njega (za zdaj) ne moremo zbežati, jih vse več konča tudi v naših celicah.

Kljub čedalje večji obremenjenosti zraka in vode pa odločilni delež strupov še vedno izbiramo in kupujemo kar sami. Vase jih vnašamo z živili, s kozmetičnimi sredstvi, čistili, pohištvom, z oblačili, gradbenimi materiali …

Na klinikah biološke, funkcionalne, antropozofske in drugih celostno usmerjenih medicin, ki se poglabljajo v vzroke, ugotavljajo, da so v ozadju velikega deleža kroničnih bolezni predvsem nakopičeni strupi, s katerimi telo preprosto ne more več shajati.

Če ste brali priročnik Uravnajte ščitnico – in rešili boste 100 težav hkrati, ste bili verjetno presenečeni nad podatkom, da se večina težav s ščitnico uredi, če iz telesa odstranimo živo srebro.

Pričevanja ljudi, ki so se rešili multiple skleroze, so še en dokaz več, da živčevje in možgani »počijo« pod bremenom strupov, razstrupljanje pa sproži regenerativne procese in povrne zdravje. Podobna izboljšanja ugotavljajo tudi pri osebah z avtizmom in pri otrocih z motnjami pozornosti: z odpravo težkih kovin iz telesa in z njegovo oskrbo s potrebnimi hranili se stanje občutno izboljša.

V sodobnih svetovnih medicinskih centrih se razstrupljanja lotevajo ob pomoči dragih postopkov kelatiniranja. Z nekaj več potrpljenja pa lahko svoje telo olajšamo nepotrebnih bremen tudi sami.

S klorofilom in začimbami nad strupe

Klorofil, ki ga vsebujejo mlade žitne bilke (pirina, ječmenova), sočene koprive in zelišča veljajo za najboljša hranila in naravne razstrupljevalce. Manj ko so ta živila predelana, več bomo imeli od njih. Če ob tem telesu pomagamo še z lovilci strupov, kot so glina, mikronizirani zeolit, koriandrovi in čemaževi izvlečki ter korenine repinca, bomo še uspešnejši.

Temu arzenalu ne pozabimo dodati kurkume, ki ima (v aktiviranih oblikah) močno protivnetno delovanje, obenem pa je odlična lovka na aluminij, ki kljub svoji lahkosti v telesu deluje enako uničevalno kot težke kovine, ki v sodobnem času spadajo med glavne povzročitelje propada živčevja in možganov.


Preberite tudi:
Kopriva, regrat, rman in trpotec – štiri pomladne metle
Čemaž – zeleno cepivo
Začimbe za red v hiši in telesu

Prejšnji članekCBD – Kaj vse moramo vedeti?
Naslednji članekIniciativa slovenskih zdravnikov – pismo podpore kolegu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj