Naravna pomoč ob nizkem krvnem pritisku

Man under pressure - burn out concept

Že desetletja je precej govora o visokem krvnem pritisku, ki pesti velik odstotek svetovnega prebivalstva, le malo pa se piše in govori o nizkem krvnem pritisku. Ker se je na naših dogodkih izkazalo, da ima precej ljudi težave z njim, smo se odločili, da poizvemo in napišemo, kaj je ob nizkem krvnem pritisku svetoval A. Vogel. Seveda bodo v nadaljevanju besedila podani nasveti učinkoviti le, če boste poleg naravne blažitve posledice – hormonske zmede in nizkega krvnega pritiska – odpravili tudi vzrok zanjo.

Tudi A. Vogel je ugotavljal, da se o znižanem krvnem pritisku manj govori. Mnogokrat se ljudje sprašujejo: »Od kod ta nizek krvni pritisk? Kako naj se ga znebim?« Odgovor bomo le težko našli v knjigah, saj o tej težavi ni veliko napisanega. Je pa nizek pritisk nadloga za tiste, ki ljubijo gore, saj lahko na višini od 1500 do 1800 metrov dobijo napade omotice in kratkotrajne lažne nezavesti. Vsak napor lahko povzroči motnje v delovanju srca in krvnega obtoka. Zato je velikokrat treba spremeniti nadmorsko višino in se podati v srednje visoke ali nižje predele.

Nagel padec krvnega pritiska lahko nakazuje zmanjšano vitalnost. Zato ni dovolj le preganjati vrtoglavice, da bi bolje prenašali določeno nadmorsko višino, temveč moramo vplivati na izboljšanje stanja celotnega organizma, da bo lahko kos svojim nalogam. V 90 odstotkih primerov se krvni pritisk zniža zaradi motenj v delovanju žlez z notranjim izločanjem. Pri ženskah odpovedo jajčniki, pri moških pa moda. Če delajo spolne žleze pomanjkljivo, ne trpi le spolna zmogljivost, temveč celotna telesna, umska in umetniška ustvarjalnost. Po Voglovih izkušnjah se težava z nizkim pritiskom umiri, kakor hitro z zdravili delujemo na osnovno težavo, pri tem pa ni primerno uporabljati močnih hormonskih preparatov, katerih delovanje je kratkotrajno in lahko pusti neprijetne škodljive posledice, pa tudi krvni pritisk se lahko prehitro dvigne. Bolje je neposredno vplivati na rodne žleze in na dvigovanje pritiska na naraven način.

Mogočni pelod

Poskusi na človeku so pokazali, da pelod spodbuja spolne žleze in tako prek njih deluje na vse hormonske žleze. Ljudje, ki so venomer utrujeni in se počutijo slabotni, se utrujenosti pogosto znebijo, če zjutraj pri zajtrku zaužijejo še čajno žličko peloda. To koristi tudi vegetarijancem. Za zvišanje krvnega pritiska lahko tako poleg kozarčka rdečega vina in mesa uživate tudi pelod. V hudih primerih uživajte čisti pelod, ki tako intenzivno dvigne pritisk, da bi nekoga z visokim pritiskom lahko doletela kap! Zato previdno s pelodom, kdor ima visok pritisk.

Spodbudne haloge

Pelod torej odlično pomaga pri nizkem krvnem pritisku, zlasti če ga jemljemo hkrati z morskimi rastlinami, npr. halogami. Morske rastline zaradi vsebnosti joda in kalija v organski obliki prav tako neposredno vplivajo na rodne žleze na naraven način. V ta namen so uporabne vse vrste alg, zlasti pa morska haloga (Fucus vesiculosus). Zato ne preseneča, da se je v te namene dobro obnesel tudi pripravek iz halog, danes poznan pod imenom A. Vogel-Kelp.

Pomlajevalni rožmarin

Po zaslugi madžarske kraljice Izabele si je rožmarin pridobil sloves pomlajevalnega sredstva. Že v davnini čislana začimba in zdravilo ugodno vpliva na žilno živčevje, prav posebej dobro pa na srčne živce. Svež rožmarin v starem vinu je dobro srčno poživilo, ki prav posebej ugodno deluje pri nizkem krvnem pritisku. Dobrodejno deluje na ljudi, ki so videti bledi in slabotni.

Skrivnostni matični mleček

Ta prav poseben sok, ki ga čebele delavke zbirajo za tisto jajce, iz katerega naj bi nastala matica, še ni do kraja raziskan. Vse več dejstev pa potrjuje, da poleg mnogih ugodnih učinkov na zdravje človeka matični mleček poživlja in pomlajuje, ker deluje ugodno na hormonske žleze. To bi utegnilo koristiti tudi tistim, ki sta se jim nizek pritisk in utrujenost pojavila zaradi motenj v delovanju spolnih žlez.

Korenčkov sok

Nizek pritisk lahko učinkovito odpravljamo tudi s pitjem sveže stisnjenega korenčkovega soka. Korenčkova solata žal nima tega učinka. Neprijetna znamenja, kot so napadi omotičnosti in onemoglosti, po pitju čistega korenčkovega soka navadno minejo že v kratkem času. Zato morajo tudi korenčkov sok s previdnostjo uživati tisti, ki imajo visok pritisk. Podobno kot korenčkov sok učinkuje tudi sveži sok iz robid.

Kava, ostrige, omela, ožepek, naravni riž …

Komur se začne na višini vrteti, si lahko težavo olajša tudi s skodelico prave turške kave. Komur pa se vrti v nižini (ob morju), pa si lahko pomaga s pogostejšim uživanjem ostrig. Uživanje teh bo ugodno vplivalo tudi na delovanje spolnih žlez.

Ob nizkem krvnem pritisku so dobrodošle tudi koreninice omele (rauwolfia, poreklo Indija, Cejlon) v homeopatski obliki. Nadalje na rodne žleze dobrodejno vpliva že v pradavnini poznana rastlina izop ali ožepek (Hyssopus officinalis). Prav tako na uravnavanje krvnega pritiska ugodno vpliva dieta z naravnim rižem.

Olje pšeničnih kalčkov

Tudi olje pšeničnih kalčkov, poznano kot krepčilo za srce, utegne koristiti pri navedenih težavah, saj zaradi vsebnosti esencialnih maščobnih kislin spodbuja celično dihanje, kar je v prid celotni presnovi. Poleg tega pa zaradi vsebnosti vitamina E ugodno vpliva na delovanje spolnih organov in tako pomaga pri spolni slabosti, nezmožnosti, splavu, v meni, ob slabotnem, nerednem mesečnem perilu s krči itd. Sveže stisnjen korenčkov sok se odlično dopolnjuje z žličko olja pšeničnih kalčkov in v telesu naredi veliko več dobrega, kot če bi ju užili vsakega zase.

Torej naravnih ukrepov, kako prebuditi zaspani hormonski sistem na področju spolnih žlez in dvigniti pritisk, je kar nekaj, a še enkrat poudarjamo, da ne bo trajnega izboljšanja stanja, če ne bomo ugotovili vzroka, zakaj nam je pravzaprav hormonski sistem sploh zaspal. Kajti tudi v tem primeru je za uspeh nujno hkratno odpravljanje vzrokov in posledic.

Več na: www.avogel.si.


Voglovi zapisi so z založnikovim dovoljenjem povzeti iz knjige A.Vogel, Der Kleine Doktor.

Povzela Adriana Dolinar, dr. vet. med., predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka in zunanja sodelavka projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

Prejšnji članekElektrosmog – nevidni uničevalec
Naslednji članekMargarine – zdravilo ali strup?
Adriana Dolinar, dr. vet. med., je predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka, predavateljica za strokovno in laično javnost, avtorica številnih člankov o preverjenih naravnih in celostnih rešitvah različnih težav človeka in živali ter soavtorica priročnikov projekta Skupaj za zdravje človeka in narave (Kako zmanjšati porabo antibiotikov?, Vojna ali mir z bakterijami, Adijo, prehladi, Obvladajte kandido, Uravnajte ščitnico, Konec zgage, Resnice in zmote o maščobah, Resnice in zmote o holesterolu, Naravne rešitve za bolečine, Kako ohraniti možgane, Resnice in zmote o zdravju zob, Resnice in zmote o kandidi ter Resnice in zmote o osteoporozi). Zdrav ima tisoč želja, bolan pa le eno – da bi bil zdrav. Ko zdravje zapravimo, pot nazaj ni vedno enostavna. Ko se nam pojavijo blažje ali pa hujše težave, se lahko znajdemo na neštetih razpotjih. Takrat se nam porajajo številna vprašanja, dvomi, negotovosti, omahovanja ... Zgodi se, da ne vemo, v katero smer je potrebno zapeljati, kje začeti, kako se znajti v poplavi informacij, kaj uživati, katerim prehranskim dodatkom in naravnim zdravilom zaupati, kje vse iskati vzroke nastalih težav, kako sploh ločiti vzroke od posledic, kako aktivirati samozdravilne moči telesa itd. Če ste pripravljeni pristopiti k celostnemu in naravnemu načinu in pri tem potrebujete podporo, vam društvo Združenje za obuditev celostnega človeka nudi brezplačne on-line posvete. Ima zdravstvene težave vaš kuža ali muca? Tudi zanje vam nudimo posvete. Stik z društvom ali avtorico: zaobuditevcloveka@gmail.com, 031 214 045, FB: @zaobuditevcloveka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj