Vpliv elektromagnetnih sevanj na čebele

1337
Dead honey bee on white background

Znano je, da žuželke, vključno s čebelami, že nekaj časa niso v najboljši formi. Doslej najobsežnejši znanstveni pregled, objavljen januarja 2019, je ugotovil od 75- do 98-odstotno izgubo biomase žuželk v le nekaj desetletjih. Stanje biodiverzitete žuželk je po besedah avtorjev “grozljivo”, trendi pa se ne izboljšujejo. Če bo šlo tako naprej, bodo žuželke kot skupina že v roku nekaj desetletij popolnoma izumrle.

V Severni Ameriki že dlje časa beležijo upad čebeljih populacij, s tem da je prejšnjo zimo tam poginilo rekordno število čebel (skoraj 40 %, kar je največ v zadnjih 13 letih). Čebele so že dolgo na udaru tudi v Evropi. O tem, kako zaskrbljujoče je stanje, priča upad ne le populacij medonosnih, temveč tudi divjih čebel. Število čebeljih vrst upada, nekatere so pristale celo na seznamu ogroženih vrst. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da so čebele pomembne opraševalke, saj oprašujejo številne rastline, namenjene za prehrano.

Nadaljevanje članka, ki vas bo zagotovo presunil, preberite tukaj.

Prejšnji članekResnice in zmote o CBD
Naslednji članekKakšne so naše pravice, ko gre za izpostavljenost sevanjem?
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj