Prepovedano zdravilo

A male doctor in white coat in front of a blue wall, with a stethoscope on one shoulder holding a pill between his fingers

Prepovedano zdravilo ivermektin uspešno preprečuje okužbo z virusom sars-cov-2, poročajo zdravniki iz številnih držav. Zakaj ni dovoljeno?

Najmanj trije razlogi so, da za trajno obvladanje epidemije cepljenje ne bo dovolj. Prvi je dejstvo, da bo virus ostal in se širil v populaciji otrok, mladostnikov in tistih odraslih, ki se ne bodo smeli ali ne bodo hoteli cepiti. Drugi razlog je, da cepljenje ne zagotavlja trajne imunosti. Tretji pa je, da vznikajo nove različice virusa, proti katerim nas sedanja cepiva slabše zaščitijo. Zato poleg cepiva potrebujemo tudi učinkovito zdravljenje.

V Sobotni prilogi Dela je dr. Matjaž Zwitter objavil povzetek daljšega strokovnega članka (objavljenega v reviji zdravniške zbornice Isis), v katerem ugotavlja, da bi za zdravljenje covid-19 lahko uporabljali zelo dostopno (poceni) zdravilo ivermektin, ki je svojo učinkovitost že dokazalo v več raziskavah. Vendar se mu zagovorniki cepljenja kot edinega načina rešitve epidemije izrazito upirajo. Zakaj?

Preberite celoten članek

Prejšnji članekSladoled “snickers” iz domače kuhinje
Naslednji članekOdziv sindikata ZVIZ Sonce na aktualno problematiko

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj