Pomlad brez alergij?

woman suffering from pollen allergy

Vas prihod pomladi veseli – ali spravlja v obup? Zdaj je čas, da se pripravite, in z veseljem dočakate razcvet narave.

Priprave na alergije lahko razumemo različno. Eni že zdaj v tujini kupujejo posebne injekcije, s katerimi je mogoče zelo omiliti odziv na nekatere alergene. Drugi se odločijo za bioresonančno terapijo, ki tudi pripravi telo, da se na alergene odziva bolj umirjeno, kar obenem pomeni tudi manj nadležne simptome. Simptomov alergij se uspešno loteva tudi tradicionalna kitajska medicina, in sicer s kombinacijo akupunkture, ventuz, moksibustije in zeliščne medicine.

Vsem znanim strategijam je skupno to, da skušajo povrniti izgubljeno ravnovesje in okrepiti najbolj oslabele organe (pljuča, vranica, jetra, ledvice). Toda če naj čez šest do osem tednov občutimo rezultate, moramo s tem – kar koli že smo izbrali – začeti že zdaj.

Pa bi lahko alergije preprečili tudi brez obiskovanja terapevtov? Seveda. Še posebno, če se zavedamo, da noben terapevt ne more ničesar storiti namesto nas. Kot je zapisal že Alfred Vogel: »Vsak zdravnik ali zdravilc je le vaš vodnik na poti v hribe. Lahko vam kaže pot, ne more pa vas nositi. Hoditi boste morali sami.«

Tudi ko gre za premagovanje alergij, vam bo vsak terapevt poleg metode, ki jo izvaja, svetoval še spremembo prehranjevanja, uživanje prehranskih dopolnil ter opustitev škodljivih navad in vzorcev mišljenja. Če imate voljo in namen, se lahko na to pot odpravite tudi sami. Tako boste ceneje prišli do cilja.

Pospravljanje v glavi

Že naša pričakovanja v veliki meri vplivajo na odziv telesa na zunanje dražljaje. Če ste vsako leto v času cvetenja leske čutili draženje, bo vaš strah pred alergijo tudi letos kodiral in narekoval enak obrambni odziv telesa.

Zato s prvo veliko spremembo začnite v glavi. Tisti, ki na pomlad čakajo z veseljem, v telesu izločajo druge hormone kot tisti, ki jih vsaka rožica navda s strahom, da se bo začelo obdobje trpljenja, kihanja in smrkanja. (Za domače branje priporočamo knjigi Joeja Dispensa Placebo ste vi in Odvadite se biti to, kar ste, ki sta izšli pri Založbi Primus.)

Pospravljanje v telesu

Pomlad je čas, ko v podjetjih delamo bilance, letno bilanco porabe in zlorab pa opravi tudi naše telo. Alergijski odziv je v številnih primerih splošna stavka imunskega sistema, ki ne ve več, kje bi se najprej lotil varovanja vaših načetih meja, zato v vsem, kar ga obdaja, vidi sovražnika.

Pri ljudeh, pri katerih se je že razvila katera od avtoimunskih bolezni, alergije nastopijo kot dodatek oziroma razširitev avtoimunskih odzivov telesa.

Celostna medicina ugotavlja tudi neposredno povezavo med stanjem vašega mikrobioma in alergijskimi reakcijami. Tudi to je povsem razumljivo. Črevesje je namreč naša schengenska meja, kjer zunanje snovi prehajajo v našo notranjost (ali ne). Če mejni cariniki in policisti stavkajo, bo vdor zunanjih elementov večji, kot če je meja dobro varovana. Zato številni terapevti pri trajnem odpravljanju alergij začnejo s tem, da sanirajo preluknjano (puščajoče) črevo in tiha vnetja, ki onemogočajo dobro zaščito sluznic. Pri tem se najbolj obnese kombinacija desnosučnih fermentov, probiotičnih sevov, protivnetnih omega-3 maščobnih kislin, vitamina B12 in drugih vitaminov (B, C in E) ter močnih naravnih antioksidantov, kot so kvercetin, kurkumin, resveratrol …

Če vam to zdi kot seznam stotih prehranskih dopolnil ali polnih košar sadja, zelenjave in zelišč, ki bi jih morali uživati od jutra do večera, vas lahko potolažim, da je zelo močne terapevtske odmerke mogoče doseči tudi s pravilno kombinacijo dveh do treh izdelkov. Preverjeni terapevtski protokol je denimo naslednji: Neotosil, Multi EM ferment in Premium Asta Q3 – vrhunsko neoksidirano olje omega-3 v naravni obliki.

Prav Neotosil je odličen dosežek sodobne znanosti, ki temelji na tisočletni tradiciji celostne medicine. Razvijalcem je uspelo iz povsem naravnih sestavin izdelati odlično biorazpoložljivo obliko betakarotenov, betaglukana, kurkumina, resveratrola, folne kisline, vitaminov C in B12 …, zato za zelo močno učinkovanje zadošča že uživanje 5 mililitrov tega koncentrata na dan. Kaj takega je bilo doslej možno doseči le s koncentriranimi sinteznimi snovmi, o katerih pa je znano, da v telesu ne delujejo tako dobro kot naravne.

Seveda lahko tudi v svojo prehrano začnete vnašati veliko večje odmerke vsega, kar pomaga oživljati imunski sistem in razbremeniti jetra. Koprive, alge, domači fermenti, pravilno aktivirana kurkuma, črna kumina v obliki olja ali v medu, uživanje vsega tega je zagotovo odlična strategija za zmanjševanje alergijskih odzivov.

Seznam ukrepov, s katerimi je mogoče hitro izboljšati energijsko bilanco, si preberite v priročniku Kako do več energije.

Črna kumina

Kako pravilno pripravimo črno kumino, da bo učinkovita in obenem okusna, si oglejte v videoposnetku Kako naredimo črno kumino okusno.

Prejšnji članekRecite AAAAA
Naslednji članekVpliv sežigalnic na zdravje

3 KOMENTARJI

  1. Pozdravljeni.

    Ker me spomladi spremljajo alergije (nahod, srbeče, otečene oči, kihanje,…), bi poizkusila te izdelke (Neotosil, Asta, Multi EM, olje črne kumine), ki jih priporočate. Zanima me, če veste, če jih lahko uživam v nosečnosti.

    Lep pozdrav, Sabina

    • Pozdravljeni, na spletni strani http://www.eubiosa.si je samo pri Neotosilu navedeno opozorilo, da se je v nosečnosti treba o uporabi izdelka posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom. Za druga dva izdelka tega opozorila ni. Olje in semena črne kumine pa niso primerni za nosečnice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj