25 let BICOM bioresonance v Sloveniji

bicom-bioresonanca-institut-25-letnica, kongres-Portorož-2019

Inštitut za bioresonanco in regulativno medicino je krovna organizacija BICOM bioresonančnih terapevtov v Sloveniji in na območju držav nekdanje Jugoslavije. Glavna poslanstva inštituta so šolanje novih terapevtov, redno izobraževanje že usposobljenih terapevtov v skladu s strokovnimi smernicami na področju BICOM bioresonance ter prenašanje najnovejših spoznanj s kongresov in seminarjev v tujini članom inštituta. Inštitut svojim članom ponuja tudi podporo pri ureditvi poslovne prakse, skladne z zakonskimi smernicami.

V letu 2019 smo praznovali 25. obletnico BICOM bioresonance v slovenskem prostoru. Ob tem jubileju je Inštitut za bioresonanco in regulativno medicino priredil 2. mednarodni strokovni kongres BICOM bioresonančne metode, ki je na začetku oktobra potekal v Portorožu, udeležilo pa se ga je več kot sto bioresonančnih terapevtov.

Novi pristopi k odkrivanju in zdravljenju borelioze

Prvi dan strokovnega srečanja je bil namenjen poglabljanju znanja ter spoznavanju z novimi načini BICOM bioresonančnega testiranja ter s terapijami pri kroničnih in prikritih okužbah z borelijo. Predavala je priznana švedska zdravnica in BICOM bioresonančna terapevtka Sabine Rauch, dr. med. Najpogostejši simptomi kronične borelioze so nenehna utrujenost, telesna izčrpanost, skeletno-mišične bolečine, čemur se pridružijo hormonske manifestacije, ki so identične menopavznim težavam (vročinski oblivi, nočno znojenje, motnje koncentracije in spomina, izpadanje las …). Bolezen lahko pripelje do sistemskih obolenj, ki jih pogosto zmotno diagnosticirajo kot multiplo sklerozo, revmatoidna obolenja, lupus, fibromialgijo, sindrom kronične utrujenosti …

Dr. Rauch poudarja, da se kronična borelioza skoraj vedno pojavi ob sočasnih okužbah z drugimi povzročitelji, predvsem s humanimi herpes virusi (npr. Epstein-Barr virus), pa tudi z obremenitvami s težkimi kovinami. Predstavila je nove možnosti odkrivanja, testiranja in uspešnega odpravljanja teh obremenitev z BICOM bioresonančno metodo.

Drugi dan srečanja so domači in tuji predavatelji predstavili analizo raziskav učinkovitosti BICOM terapij ter podporo BICOM bioresonančne terapije pri razstrupljanju organizma, uravnavanju vegetativnega sistema, obravnavi bruksizma, Hashimotovega tiroiditisa, dermatoloških težav ter neplodnosti in težav v nosečnosti. Strokovne izkušnje kažejo uspešne rezultate obravnav, zato se vse več pacientov odloča za bioresonančno terapijo kot dopolnilno metodo pri klasičnem medicinskem zdravljenju.

Inštitut za bioresonanco in regulativno medicino je s svojo organizacijo šolanja in izobraževanja ter s podeljevanjem letnih certifikatov, ki dokazujejo, da se terapevt redno izobražuje in posodablja s stroko usklajene nove načine dela, edinstven v Evropi.
Uspešno izobraževalno delo inštituta so opazili tudi v tujini, zato v Nemčiji in Švici ustanavljajo ustanove s podobnim programom in načinom dela.

Prejšnji članekZvijače živilske industrije
Naslednji članekSkupaj podprimo Petra, mladega pridelovalca kakijev!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj