Prebujeni v mesec april

forest waterfall and rocks covered with moss

Zdrav življenjski slog je osnova za ohranjanje zdravja na več ravneh. In ker je pomlad čas čiščenja, nadaljujemo s prečiščevanjem telesa.

Ad 1/ Čiščenje telesa – preprosta priporočila

V predhodnem članku smo bili pozorni na uživanje hrane, tokrat pa bomo nadaljevali s tekočinami, in sicer prečiščevanje prebavnega trakta z vodo. Voda je univerzalno, a počasi delujoče topilo, ki zelo dobro čisti organizem in iz njega spira nečistoče in toksine. Te dni smo bili deležni tudi snežne odeje. Starodavne modrosti pravijo, da nam voda iz stopljenega snega podarja »drugo« življenje. Tudi Anastasija nam predlaga pomlajevanje z vodo, nasploh je odlično, če imamo v bližini svojega kraja možnost, da gremo po izvirsko vodo.

Voda ima spomin – vse kar ji povemo, ali pa razmišljamo v njeni prisotnosti – to bomo tudi dobili. Ponujam vam izziv, da preden popijemo požirek vode, se vodi zahvalimo in izrečemo svojo željo – npr. da bi ledvice normalno delovale, da se očisti prebavni trakt … S pomočjo čistih misli, dobrih besed, molitve ali mantre si lahko vsak posameznik okrepi zdravje. Nasploh starodavne modrosti priporočajo, da je pred uživanjem tekočin človek umirjen!

Voda se odzove tudi na zvok. Pod vplivom harmonične glasbe ali določenih zvokov sama postane harmonična in spodbuja telo k izločanju nečistoč. Pripravite si kopel in užijte blagodejnost tople vode, prižgite svečko in prisluhnite glasbi, ki bo v vas vzbujala radostna čustva.

Za jetra že od nekdaj velja, da so naš največji laboratorij, ki ohranja življenje. Od zdravja jeter je odvisno naše razpoloženje in življenjska aktivnost. Več o delovanju jeter si lahko preberete tudi na spletu, želim pa poudariti, da v minuti skozi jetra steče 1,5 litra krvi, zato je še kako pomembno, da jetra ostanejo zdrava. Jetra ne sodelujejo samo pri presnovi vseh snovi (skrbijo za izgradnjo ter razgradnjo potrebnih sestavin), temveč ščitijo organizem pred škodljivimi snovmi in pomagajo pri izločanju toksinov. Prav je, da jetra neprestano podpiramo in jim pomagamo pri regeneraciji. Ste vedeli, kajne, da pri motenem delovanju jeter prihaja do psihičnih sprememb?

Kako lahko podpremo svoja jetra? Lahko segrejemo dlani in jih položimo na desni rebrni lok (na jetra) in si predstavljamo, da vdihujemo zeleno svetlobo. Lahko si skuhamo blag čaj iz ognjičevih cvetov, ga pijemo in se pogovarjamo s svojimi jetri, jim zaželimo zdravje ter jim namenimo tople besede hvaležnosti.

Nadaljevanje bo sledilo …

Žarek ostaja zaprt do preklica. Če bi želeli katero izmed knjig – na voljo so vam odlični priročniki, sploh za divjanje v naravi (v vaši občini seveda) ali morda cedrove izdelke, mi sporočite. Dvakrat tedensko bom odpošiljala po pošti – nakup pa je možen samo po predhodnem plačilu, da se izognemo nepotrebnim stikom.

In še “domača naloga”: Dihajte, izdihnite negativno, vdihnite pozitivno. Dihalne vaje, vadbo lahko izvajate tudi preko brezplačne aplikacije http://nirvana.fitness/Cloud7/

Ostanite zdravi, Helena iz Žarka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj