Konec rib na krožniku?

1665
Fresh fish and other seafood on wooden background. Top view

September 2023 – Konec avgusta je Japonska začela prazniti rezervoarje, v katerih so do sedaj skladiščili koncentrirano radioaktivno vodo, s katero so hladili poškodovan nuklearni reaktor.

V vodi, ki jo bodo izpustili v morje, so tritij, cezij in številni drugi radioaktivni izotopi. Znano, je da je radiacija iz Fokušime že močno kontaminirala ribe, ki prihajajo iz Pacifika.

To leto so 44 različnih vrst rib, ki jih lovijo v Pacifiku, testirali na prisotnost težkih kovin in ugotovili, da je nivo cezija pri njih presegel varne meje od 120- do 170-krat! In ti podatki so iz časa pred uradnim izpuščanjem radioaktivne vode iz Fokušime!

Pri izpuščanju te vode pa ne gre za enkratni dogodek. Gre za postopno izpuščanje, ki bo trajalo desetletja, zato se bo problem iz dneva v dan le stopnjeval. Snovi, ki so v tej vodi, namreč tudi po desetletjih in stoletjih ne bodo izginile.

Iz Pacifika prihajajo na naše tržišče številne ribe in morski sadeži. Če uživate tune, losose, polenovke, je dobro vedeti, da so to ribe, ki živijo dlje časa in v sebi akumulirajo veliko potencialno nevarnih snovi. Vse testirane tune, ki so jih izlovili v Kaliforniji, so že kazale povišane ravni radioaktivnega cezija.

In vse to pred novim spuščanjem radioaktivnih snovi v svetovna morja …


Preberite tudi:
Telo potrebuje kakovostne maščobe!
Kako do resnično učinkovitega vitamina D3?
Maščobne kisline omega-3 so hrana za možgane

Prejšnji članekRastlinska prehrana za življenje
Naslednji članekDenar kot orožje
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

2 KOMENTARJI

    • Za ta področja še nimamo podatkov. Če jih dobimo, jih vsekakor objavimo. Samo pa že pisali o prisotnosti težkih kovin tudi v jadranskih ribah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj