Izvirska voda

5468
Woman's hands with water splash

Izvirska voda je voda, ki jo imenujemo tudi “živa voda”, saj človeka resnično poživi in napolni z dodatno energijo. Izvirska voda vsebuje številne minerale, kloride in veliko kisika, zato pravimo, da ima uravnoteženo kemijsko sestavo. V njej ni škodljivih primesi, saj ni obdelana s klorom ali ozonom, pa tudi ne patogenih bakterij, ker se pri nizkih temperaturah vode ne morejo razmnoževati.

Izvirska voda ima različne učinke – odvisno od vira. Lahko na primer zdravi migrene, normalizira krvni obtok in krvni tlak, izboljša delovanje mišično-skeletnega sistema, pomaga pri zdravljenju bolezni prebavil, bolezni oči, ginekoloških bolezni, dermatoloških težav itd … Tudi kozmetologi zelo priporočajo umivanje z izvirsko vodo, kar naredi kožo bolj čvrsto in znatno upočasni njeno staranje.

Izvirska voda ni vedno enaka

Učinek izvirske vode je odvisen od sestave tal, pa tudi od časa, ko jo zajemamo iz izvira. Ko je dr. Vladimir Tsetlin pred leti pričel s proučevanjem vode in pri tem nekajkrat na dan meril njene biofizikalne lastnosti, je ugotovil velika odstopanja v določenih urah dneva in meseca. Ugotovitev je obrazložil z dokazi, da na vodo delujejo spremenljivo elektromagnetno polje Zemlje ter vplivi Sonca in drugih planetov. Vode na Zemlji in voda v našem telesu pod temi vplivi spreminjajo svojo strukturo, kar zaznavamo na primer z razpoloženjem.

Dr. Tsetlin je svojo hipotezo o vplivu vode na človekovo razpoloženje potrdil z dokazi o spremenljivem biopotencialu mehiške opuncije (vrsta kaktusa), ki jo je imel v svoji pisarni. Elektrode je namestil na njene korenine in pri tem ugotovil, da je bil biopotencial njegovega kaktusa v času mirovanja vode v naravi minimalen. V enem izmed svojih člankov je o tem zapisal:

“Biopotencial se odraža s stanjem celične membrane. S povečanim elektromagnetnim vplivom se zdi, da je celična membrana raztegnjena, njen tonus se poveča. Takrat tudi vsa živa bitja postanejo bolj aktivna, nekatera postanejo tudi preveč aktivna, celo agresivna. Nasprotno pa: ko je membranski potencial šibak, se zaradi učinka zmanjšanega zemeljskega sevanja vsa živa bitja na zemlji počutijo bolj sproščena.

Vpliv sonca na izvirsko vodo

Odločilen vpliv pri tem ima Sonce. Ob 13. uri je v zenitu in zaradi tega se moč plimskega vala, ki izhaja iz njega, poveča, elektromagnetno sevanje Zemlje pa se zmanjša. Enak učinek, a manj izrazit, dobimo ponoči. Gre za dnevni cikel. Toda Sonce ima tudi 27-dnevni cikel – v tem času naredi popolno rotacijo okoli svoje osi. Starodavni ljudje so novo leto vedno praznovali ob zimskem solsticiju, 22. ali 23. decembra. V tem času se je razdalja med Soncem in Zemljo maksimalno zmanjšala – na 149 milijonov km.

V tem obdobju sem skupaj s svojimi pomočniki opravljal meritve. Povsod je voda 22. decembra »nenormalno« spremenila svoje lastnosti. To pomeni, da se ni umirila le za eno uro, kot se to zgodi vsak dan, ampak za kar 6 ur. Tudi 18. januarja zvečer smo znova preverili električno prevodnost vode in nismo mogli verjeti svojim očem – vse se je ponovilo. Nato se je voda vsakih 27 dni spremenila v »Epifanijo« (pojav, iz katerega se razkrije pomembna zadeva). In presenetljivo je, da so bili ti dnevi vedno blizu nekaterih cerkvenih praznikov.

Lastnosti izvirske vode

Očitno so starodavni ljudje o lastnostih vode vedeli več kot mi. Zaradi določenega položaja Sonca se voda v teh dneh umiri. Zaradi zmanjšanja električne prevodnosti se v vodi, ki jo nalijemo na določene datume, zavira rast mikroorganizmov. V urah največje mirnosti vode na planetu jo lahko zajemamo tudi iz reke, tudi iz pipe – v posodi bo dolgo ohranila svojo kakovost. S tako vodo si je dobro umiti obraz, in ker voda na planetu še vedno obstaja v plinastem stanju, nam je vsem tudi »lažje dihati« v teh posebnih dneh sončnega 27-dnevnega cikla.

Zanima pa me vpliv vode na klinično stanje človeka. Zato zdaj potekajo klinične študije o učinku vode pri določenih bolezenskih stanjih. Gre za podoben poskus, kot smo ga izvedli z našo opuncijo. Predstavljajte si, koliko lahko to spremeni našo medicino v prihodnosti! Navsezadnje nihče ne upošteva trenutne aktivnosti vode in zraka (v katerem je voda tudi prisotna).”

Izvirska voda ima spomin

Do nedavnega je veljalo, da je voda “najenostavnejša kemijska spojina vodika in kisika”. Kljub navidezni enostavnosti pa je zaradi svoje izjemne sposobnosti spreminjanja agregatnega stanja že od nekdaj privlačila znanstvenike. Njihove nedavne raziskave so dokazale, da je voda sestavljena iz supermolekul, tako imenovanih grozdov ali celic s posebno molekularno heksagonalno strukturo, ki se spremeni, če na vodo vplivamo na različne načine – kemično, elektromagnetno, mehansko in informacijsko.

Pod temi vplivi se vodne molekule lahko spremenijo in si tudi zapomnijo morebitne informacije. Pojav strukturnega spomina omogoča, da voda shranjuje podatke, ki se jih s pomočjo misli, glasbe, molitve ali besede lahko tudi izmenjuje. Tako kot vsaka živa celica hrani informacije o celotnem organizmu, lahko vsaka celica vode shrani informacije o našem celotnem planetarnem sistemu.

Voda lahko spreminja vse, kar jo vsebuje – tudi nas!

V vodi pa ne poteka samo izmenjava informacij, ampak pravo celično podvojevanje. Preprosto povedano: ko voda prejme informacije, struktura celice prevzame obliko novega vzorca in postane druga celica. Takšni procesi na mikroravni lahko dosežejo tudi DNK in nanjo vplivajo na vse možne načine, tudi z okvaro in uničenjem. To pa pomeni, da so naše bolezni lahko posledica okvare prvotno pravilnega individualnega programa.

Vendar pa lahko to lastnost v enaki meri štejemo tudi za pozitivno. Ker v vodi potekajo celični procesi, lahko s spreminjanjem vodnega okolja nadzorujemo procese celotnega organizma. Madžarski biokemik Albert Imre Szent-Györgyi (1893-1986), ki je leta 1937 prejel Nobelovo nagrado za fiziologijo in medicino, je dolga leta raziskoval zdravilni učinek strukturirane vode in o tem zapisal:

“Kdor se nauči nadzorovati stanje vodnega okolja, se bo naučil nadzorovati stanje svojega telesa.”

Kemijska formula izvirske vode

Kemijska formula vode je enaka povsod na Zemlji: molekulo vode tvorijo trije atomi – dva sta vodikova, eden pa je kisikov. V litru vode je okoli 240 milijard molekul. Ob enaki kemijski formuli pa so vode različne, ker se molekule v odvisnosti od vpliva okolja drugače  preuredijo oz. informirajo. Vzrok za to so nestabilne vezi med atomi. Beseda informacija v latinščini pomeni vplivati na obliko. Voda ima sposobnost informacijo sprejemati in oddajati. Učinek na morfologijo, torej celice, organe in tkiva, je zato različen glede na kakovost vode oz. njene informacije.

Kdaj je voda »sveta«?

Znanstveniki priznavajo, da delovanja “čudeža svete vode 18. in 19. januarja” ni mogoče razložiti. So pa v znanstvenih raziskavah o vplivu nevtronskih tokov iz vesolja in z Zemlje na vodo na Raziskovalnem inštitutu za jedrsko fiziko na Moskovski državni univerzi vendarle prišli do zanimivih ugotovitev. Fizikalne in biološke analize svete in navadne vode iz pipe so namreč dokazale, da se je navadna voda po svoji strukturi in bioloških lastnostih spremenila v sveto vodo, ko so ji dodali majhno količino svete vode.

Le ugibamo lahko, v kolikšni meri je duhovna energija sposobna očistiti vodo in spremeniti njene lastnosti! Absolutno čista voda v naravi ne obstaja. In tudi v laboratorijskih pogojih je do pred kratkim nikomur ni uspelo dobiti. Ruski znanstveniki pa so uspeli pridobiti neznaten stolpec ultra prečiščene vode s premerom le 2,5 cm. Lastnosti te vode so bile fascinantne! Izkazalo se je namreč, da je kohezija ali privlačna sila molekul te vode tolikšna, da je bila potrebna sila 900 kg, da bi se ta steber zlomil. In pred znanstveniki se je po tem eksperimentu pojavil nov izziv: po takšni vodi torej lahko hodiš – kot je hodil Jezus Kristus, ker je najverjetneje pod vplivom njegovih duhovnih sil tako spremenila svoje lastnosti?

Morda bo znanosti nekoč vendarle uspelo razložiti, kako je Kristus hodil po vodi in kako je svetopisemski Mojzes lahko razmaknil vode morja? Medtem ko znanstveniki iščejo razlage za čudeže, pa milijoni ljudi preprosto verjamejo v čudežno moč svete vode.

Na podlagi znanstvenih raziskav, ki so proučevale vpliv astroheliogeofizičnih dejavnikov na vodo, je bilo ugotovljeno, da se vpliv vesolja na biosfero ne izvaja neposredno, ampak kot posledica preoblikovanja gravitacijskih polj Sonca, Lune, planetov Osončja in drugih nebesnih teles, kar povzroči širokopasovno elektromagnetno sevanje, ki prežema vse življenje na Zemlji. Pod vplivom absorbiranega geofizičnega elektromagnetnega sevanja pride do sprememb redukcijsko-oksidacijskih lastnosti vodnega okolja v vseh organizmih.

Zemlja se 18. in 19. januarja nahaja v položaju, kjer je posebno močan energijski tok. Podoben, vendar občutno manj intenziven pretok kozmičnih energij, se nato ponavlja vsakih 27 dni.

V letu 2024 zato po izvirsko vodo hodimo:

19. 1., 14. 2., 11. 3., 6. 4., 2. 5., 28. 5., 23. 6., 19. 7., 14. 8., 9. 9., 5. 10., 31. 10., 26. 11., 22. 12. (na večer pred datumom in na datum do 13. ure – zaradi časovnega zamika).

Vodo shranjujemo v steklenicah ali PET (polietilen tereftalat) plastenkah. Plastika, na kateri je vtisnjena številka 3 in PVC ali V, kar pomeni polivinilklorid, je škodljiva!


Pri založbi Primus je izšla knjiga Zdrave in zdravilne vode Slovenije. Avtor Primož Hieng v njej predstavlja sto izvirov, studencev in vrelcev po Sloveniji, iz katerih si lahko zajamemo vodo za ohranjanje zdravja in odpravljanje različnih zdravstvenih težav.


Preberite tudi:
Zdrave in zdravilne vode Slovenije
Bodo kravate rešile podnebje?
Voda kot energijsko-informacijska matrica življenja (kdaj po vodo)

Prejšnji članekUčinkovito nad vnetja sečil pozimi
Naslednji članekTelesna dejavnost in duševno zdravje v starosti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj