Ob posvetu o 5G in zdravju

Državljanski upor napovedanemu uvajanju tehnologije 5G se krepi tudi v Sloveniji – prodor te tehnologije so sicer že zaustavili v 6 državah članicah EU, 6 ameriških zveznih državah in v Avstraliji.

Objavljamo sporočilo za javnost Gibanja za človeku prijazno tehnologijo.

Ob posvetu o 5G in zdravju Gibanje za človeku prijazno tehnologijo opozarja na načelo previdnosti in več sto neodvisnih znanstvenih raziskav

Sporočilo za javnost

LJUBLJANA, 17. oktober 2019 – Ob današnjem posvetu o tehnologiji 5G in zdravju, ki ga v Ljubljani organizira profitna zasebna institucija pod pokroviteljstvom ministrstev Vlade Republike Slovenije, ki svoje vloge v odnosu do zasebne profitne institucije kljub javnim pozivom niso pojasnila, Gibanje za človeku prijazno tehnologijo opozarja na načelo previdnosti in več sto neodvisnih znanstvenih študij. Ob tem Gibanje predstavlja tudi spletno stran z relevantnimi informacijami in že prevedenimi znanstvenimi študijami zaslovenijobrez5g.si.

Gibanje za človeku prijazno tehnologijo smo oblikovali: Stranka Za zdravo družbo, projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, Stavbna biologija, Zveza ekoloških gibanj Slovenije, portal ninamvseeno.org, Zveza biodinamikov Slovenije, Društvo za biodinamično gospodarjenje Ajda Vrzdenec, Inštitut za produktivnost, Zveza ekoloških kmetov, Društvo za mednarodni razvoj in številni posamezniki ter skupine. Opozarjamo na aktualni problem wi-fi usmerjevalnikov s stališča elektromagnetnega sevanja, predvsem pri izpostavljenosti otrok, nosečnic, bolnikov in ostarelih; ter na nesprejemljivost uvajanja 5G tehnologije v Sloveniji.

Temeljno izhodišče gibanja je: razvoj in tehnologija DA, na račun zdravja, narave in okolja NE! Zahtevo za moratorij na uvajanje tehnologije 5G, glede na napovedan razpis AKOS in usmeritve Vlade RS, utemeljujemo na ključnem načelu Evropske unije – načelu previdnosti – in več sto neodvisnih mednarodnih znanstvenih raziskavah, ki že danes dokazujejo vpliv elektromagnetnega sevanja na zdravje človeka, narave in okolja. Načelo previdnosti imamo v Republiki Sloveniji jasno opredeljeno v Zakonu o varnosti okolja:

  1. člen

(načelo previdnosti)

  1. Uvajanje novih tehnologij, proizvodnih postopkov in izdelkov je dopustno le, če ob upoštevanju stanja znanosti in tehnike ter možnih varstvenih ukrepov ni pričakovati nepredvidljivih škodljivih učinkov na okolje ali zdravje ljudi.

2. Če obstaja možnost nepopravljivega uničenja okolja ali če so ogrožene njegove regeneracijske sposobnosti, pomanjkanje znanstvene zanesljivosti ne sme biti razlog za odlaganje ukrepov.

Gibanje je pristopilo tudi k mednarodnim znanstvenim apelom, na Facebooku smo oblikovali Gibanje za človeku prijazno tehnologijo ter skupino Za Slovenijo brez 5G (8.000 članov).

Posebna peticija za vložitev zakonodajnega predloga za moratorij uvedbe zdravju sporne tehnologije na povezavi https://www.peticija.online/proti_uvedbi_testiranja_5_g_omreja_v_sloveniji je pridobila že skoraj 6.000 podpisov.

Dodatne informacije in povezave:

Povezava na študijo o negativnih vplivih wi-fi:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29573716?fbclid=IwAR2oUo2TsT6gq7SsEZWC4Gzj7tjOh0Nct3dAXNtB_ILA4p9LDrbNdE40SZQ

Povezave do neodvisnih znanstvenih raziskav:

http://www.ninamvseeno.org/elektromagnetna-sevanja-raziskave.aspx?startyear=2019

https://static1.squarespace.com/static/5b8dbc1b7c9327d89d9428a4/t/5d57312978776c0001875fc3/1565995313064/Mednarodni+Apel-+Zaustavite+5G+na+Zemlji+in+v+vesolju.pdf

https://www.greenmedinfo.health/anti-therapeutic-action/electromagnetic-fields

Povezava na uvodno stran enega od mednarodnih apelov, kjer lahko vsebino preberemo tudi v slovenskem prevodu:

https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal

ter še dodatni mednarodni povezavi:

https://www.emfscientist.org/

https://www.emfscientist.org/index.php/science-policy/emf-science-and-related-policy-developments

Spletni portal ninamvseeno.org s pomembnimi podatki/infografiko:

http://www.ninamvseeno.org/elektromagnetna-sevanja-infografike.aspx

∞   ∞   ∞   ∞   ∞   ∞

[email protected]

zaslovenijobrez5g.si

ninamvseeno.org

FB: Gibanje za človeku prijazno tehnologijo

V imenu Gibanja koordinator mag. Gregor Kos, 041/641-225

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj