Nova netransparentnost AKOS oziroma Vlade in nezakonito nadaljevanje postopkov glede uvajanja tehnologije 5G

LJUBLJANA, 22. maj 2020 – Sporočilo z javnost

AKOS naj bi po navedbah uporabnastran.si »naznanil, da skladno s strateškimi usmeritvami Ministrstva za javno upravo začenja s pripravami na javni razpis za dodelitev radijskih frekvenc, …«.

V Gibanju za človeku prijazno tehnologijo ugotavljamo, da Vlada na nobeni javni seji ni sprejela nobenega strateškega dokumenta, ki bi AKOS omogočal nadaljevanje postopkov, še najmanj Strategijo upravljanja z radiofrekvenčnim spektrom, ki je pravna osnova za tovrstna dejanja. Strategija je bila umaknjena z dnevnega reda seje vlade 06. 12. 2019, umik pa je nekdanji minister Medved javno obrazložil s pojasnilom, da v strategiji AKOS ni upošteval potencialnih vplivov tehnologije 5G na zdravje. Direktorica AKOS Tanja Muha je na osnovi navedenega javno pojasnila, da AKOS potrebuje najmanj dve leti, da pripravi novo strategijo, ki jo mora uskladiti z vsemi deležniki in ponovno predložiti vladi v sprejem.

Na spletni strani uporabnastran.si navedeni podatki, ki niso razvidni iz uradnih informacij spletne strani akos.si, nakazujejo, da ali AKOS nadaljuje postopke brez pravne osnove, ali pa je vlada tajno in netransparentno sprejela odločitve, ki zajemajo zdravje vseh državljank in državljanov.

V Gibanju za človeku prijazno tehnologijo obžalujemo netransparentnost postopkov javnih organov in molk predsednika vlade ter pristojnega ministra za javno upravo, ki ne odgovarjata na naše pozive in pisma z dne 26. 03., 02. 04. in 03. 05. 2020*.

Gibanje za človeku prijazno tehnologijo ima v spletni peticiji proti tehnologiji 5G na osnovi znanstvenih raziskav, ki potrjujejo vpliv elektromagnetnih sevanj na zdravje ljudi, zbranih preko 18.000 podpisov, združuje pa organizacije in posameznike z več kot 50.000 sledilci in podporniki. Nezakonita in protiustavna samovoljna odločitev odločevalcev je nov madež na delovanje pravne demokratične države in terja vse obsodbe javnosti in medijev.

Gibanje za človeku prijazno tehnologijo


Pismo, ki smo ga poslali predsedniku vlade 2. aprila 2020, lahko preberete tukaj.

Prejšnji članekMagnezij – iskrica življenja, ki jo potrebuje naše telo
Naslednji članekVitamin, ki poganja VSE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj