Na seji DZ 18. 11. 2019 tudi o 5G!

brezžično, sevanje, wi-fi, wireless

Verjetno vam ni prav v veliko veselje spremljati sej našega državnega zbora. Kljub temu pa je ukvarjanje s politiko nujno vsaj tam, kjer se ta politika ukvarja z nami in našim zdravjem.

Na današnji (18. 11.) seji DZ bodo na vrsti poslanska vprašanja in med njimi bo, kolikor lahko razberemo iz programa seje, postavljeno tudi poslansko vprašanje o morebitni škodljivosti tehnologije 5G. Celotno vprašanje poslanca NSi lahko preberete tukaj.

Hkrati vas obveščamo, da smo se uspeli dogovoriti naslednje: nevladne organizacije, posamezniki in strokovnjaki, zbrani v  Gibanju za človeku prijazno tehnologijo, bomo 3. marca 2020 v Državnem svetu Republike Slovenije lahko predstavili celotno problematiko in znanstvene dokaze o tveganjih, ki jih predstavljajo mikrovalovna sevanja, neustrezna zakonodaja in zastarele metode ocenjevanja vplivov.

Več podrobnosti o dogodku še sledi – spremljajte nas!

Če še niste podpisali peticije, s katero pozivamo k moratoriju na uvajanje tehnologije 5G, preden dobimo jasne ocene tveganj o vplivih takšne tehnologije na človeka in naravo, vas naprošamo, da to storite čim prej. Ta peticija je prvi korak pri zbiranju podpisov za vložitev zakonodajnega predloga, ki je v zaključni fazi priprave.

 

Prejšnji članek(P)ostanimo ženstvene
Naslednji članekZahteva za ukinitev uporabe »wi-fi« usmerjevalnikov v vrtcih, šolah, bolnišnicah in domovih za ostarele

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj