Javni poziv ministru za javno upravo glede Sveta za 5G

Sporočilo za javnost

Javni poziv ministru za javno upravo, da v novi svet ne imenuje posameznikov, ki so v konfliktu interesov

LJUBLJANA, 11. junij 2020 – Ne glede na jasno nasprotovanje več kot 20.000 podpisnikov peticije proti uvajanju tehnologije 5G v Sloveniji dokler niso preučeni možni učinki tehnologije na zdravje ljudi in naravo Vlada Republike Slovenije netransparentno in mimo oči javnosti nadaljuje postopke za uvajanje tehnologije. Tako je minister za javno upravo preko CNVOS pozval k imenovanju predstavnika NVO v t. i. Svet ministra za razvoj 5G tehnologije v Sloveniji.

V Gibanju za človeku prijazno tehnologijo ponovno poudarjamo nedopustnost nadaljevanja postopkov, tudi glede na dejstvo, da Vlada še ni sprejela Strategije za upravljanje z radiofrekvenčnim spektrom, ki je po javnih zagotovilih direktorice AKOS Tanje Muha nujni pravni pogoj za nadaljevanje postopkov v zvezi z razpisom frekvenc za tehnologijo 5G.
Prav tako skrb za javno zdravje AKOS-u jasno opredeljuje veljavna zakonodaja.

Gibanje za človeku prijazno tehnologijo hkrati javno poziva ministra za javno upravo in Vlado Republike Slovenije, da v kakršen koli svet ali obliko povezovanja posameznikov, povezanem s tehnologijo 5G in elektromagnetnimi sevanji ne imenuje posameznikov, ki so kakorkoli v konfliktu interesov glede tehnologije 5G – so izvajalci konferenc in simpozijev za ponudnike 5G tehnologije in/ali storitev ali na trgu delujejo za storitve telekomunikacijske industrije. Kakršen koli svet ali drugačna oblika povezovanja brez neodvisnega strokovnjaka glede bioloških netermičnih učinkov elektromagnetnega sevanja je brezpredmeten in sam sebi – predvsem pa državljankam in državljanom – v posmeh.

V kolikor minister za javno upravo in/ali Vlada Republike Slovenije ne bodo upoštevali javnega poziva, bo Gibanje za človeku prijazno tehnologijo nadaljevalo z pravnimi postopki in prijavo vseh odgovornih na za to pristojne institucije.

Gibanje za človeku prijazno tehnologijo

Prejšnji članekKorenčkove palačinke brez glutena
Naslednji članekVarnost naprodaj

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj