Imate toliko energije, da jo lahko mečete skozi okno?

625

Verjetno ne! Prihraniti in pomnožiti moramo vsak drobec energije, ki ga premoremo. To pa v praksi pomeni, da si ne moremo več privoščiti dodatnih strupov, neprespanih noči …

Tako kot bi lahko zdravnik za marsikatero zdravstveno težavo predpisal zgolj to, da morate popiti več vode, bi tudi recept, ki bi narekoval spanje, rešil marsikatero tegobo. Ko enkrat dojamemo, kako pomembno je spanje za naše zdravje, se moramo le še vprašati, kaj lahko storimo, da bo naš spanec res zdravilen in kakovosten.

Najpomembnejši prostor v hiši je prav spalnica, saj smo med spanjem, ko je telo neodzivno in se ne more braniti pred zunanjimi vplivi, izpostavljeni raznovrstnim energijam in škodljivim vplivom iz okolja. Ste že kdaj v lokalu sedli na eno mesto in se nato prestavili na drugo? Ali pa oblekli eno majico in jo čez nekaj časa slekli? No, tako se telo nezavedno odzove, če smo v stiku z nečim, kar nam ne ustreza. Ponoči ta naš refleks spi.

Je spanje res nujno zlo?

Naj se čez dan še tako trudimo živeti zdravo (ustrezna prehrana, jemanje prehranskih dodatkov, meditacija, vadba, pravilno dihanje …), je za obnavljanje energije in celic ključen prav čas, v katerem v resnici ne počnemo nič. Kakovostno spanje je bližnjica do polnih baterij. Žal pa spanec številni ljudje še vedno dojemajo kot nujno zlo, ki nam krade čas, v katerem bi lahko storili več in še več. Vsakodnevno življenje nas tako peha v začarani krog. Delamo več, spimo manj, čez dan uživamo čudežne napitke, da bi ostali budni, vsak večer pa še kak napitek, da bi lažje zaspali. Pri spanju je potrebna disciplina in nikoli ni prepozno, da začnete uvajati spalni red.

Med spanjem se namreč spočijemo, sprostimo in pozabimo. Miren počitek je blagodejen za živce, mišice, možgane in ožilje.

Za kakovosten spanec je potrebna kakovostna spalnica!

V spalnici je navadno kup drobnih dejavnikov, ki nam kradejo spanec. Vsak posebej nas ne more ubiti – navadno ne gre za enega samega velikega vsiljivca, temveč za več drobnih krvosesov, ki nam ne pustijo spati in ki povzročijo, da smo zjutraj nejevoljni in utrujeni. Kot roj komarjev, ki nas pikajo z vseh strani in nam pijejo kri.

Zelo podobno delujejo sodobne tkanine, različni materiali in njihove obdelave, tehnologija, čistila … Kemikalije, ki so povsod okrog nas, namreč silijo imunski sistem k nenehnemu opravljanju nadur. Bolj ko so jetra obremenjena s strupi, manj moči imajo za opravljanje drugih del. Jetra namreč opravljajo več kot petsto vitalnih funkcij, utrujena jetra pa pomenijo nizko raven energije.

Enako je z možgani. Več ko je v njih težkih kovin in drugih škodljivih snovi, bolj so moteni normalni procesi prenosa informacij in več je vnetij v telesu. Telo pa ima funkcijo, da gradi, zato se mora nenehno truditi s pospravljanjem, razkrajanjem in čiščenjem.

Zato naj bodo ležišče, posteljnina in pohištvo v spalnici iz neškodljivih, naravnih materialov, saj je telo med spanjem najbolj izpostavljeno slabim energijam in kemikalijam, ki jih pogosto vsebujejo konvencionalni izdelki za spanje. Ne zavedamo se, da lahko neprimerni izdelki povzročijo dvojno škodo.

Zaradi neprespanosti trpijo obnovitveni procesi možganov in celotnega telesa. Obenem pa kljub razstrupljanju in čiščenju telesa s prehrano in prehranskimi dopolnili s spanjem med tkaninami, obdelanimi s formaldehidom, toksini, pesticidi in herbicidi, ki prek kože in dihal vnovič vsako noč vstopijo v naše telo, povečujemo toksično breme.


Preberite tudi:
Kako si pomagati pri nespečnosti
V sanjskih hišah se slabo spi
Neprespanost ubija!

Prejšnji članekPodporni stebri imunskega sistema: vitamina C in D ter cink
Naslednji članekNaravne rešitve za boleče grlo
Sandra Klemenc, je lastnica Zelene trgovine – trgovine, s pestro izbiro ekoloških izdelkov za dom. Trgovina se nahaja v nakupovalnem središču BTC v Ljubljani, njen glavni program pa so ležišča iz ekoloških materialov, izdelana v Sloveniji pod lastno blagovno znamko. Sandra je tudi svetovalka za zdravo spanje, avtorica mnogih člankov na temo spanja in zdravega bivanja ter soavtorica knjižne uspešnice projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, priročnika Kako do več energije?. Sodeluje z mnogimi družbeno in okoljsko odgovornimi podjetji širom Evrope ter je zagovornica in podpornica humanitarnega, odgovornega in pravičnega ravnanja na vseh nivojih dela in bivanja tudi pri nas.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj