Energetska odvisnost je vsiljena!

hanging tungsten light bulb, energy saving and LED bulb

Oktober 2021 – V današnjem času nam nenehno razlagajo, kako potrebujemo vse več energije, zaradi katere naj bi sprejeli breme kreditov (TEŠ6), uničevanje okolja (za postavitev novih hidroelektrarn na Soči) ali celo za tveganje novih nuklearnih elektrarn. (Ali ste vedeli, da že obstajajo načrti in celo gradbena dokumentacija za izgradnjo še ene nuklearne elektrarne v Krškem?)

Vsiljena potreba po energiji na eni strani torej istočasno postaja nov vzvod zadolževanja (in s tem obvladovanja) držav in posameznikov.

Pa je nujno tako?

V čakanju, kaj bodo prinesle nove solarne in vetrne tehnologije, pozabljamo, da vse, kar bi potrebovali, že imamo oziroma smo vsaj imeli v rokah.

Ali ste vedeli, da je Nikola Tesla že pred več kot stoletjem uspel ujeti svobodno energijo? Njegov avtomobil brez goriva se je že peljal po newyorških ulicah, in sicer davnega leta 1930. Njegova želja je bila, da bi zagotovil električno energijo vsem prebivalcem tega sveta, brezplačno, varno in čisto. Tisto, po čemer ga poznamo – izmenični tok, je le začetek njegovega dela. Patent pa je takrat kupil Westinghouse in je v uporabi še danes.

Brezplačna energija za vse?

Že pred drugo svetovno vojno je Tesla napovedal, da bomo lahko brezžično prenašali informacije, slike, energijo in tudi materijo. Že takrat je oblikoval luči, ki so se prižigale odvisno od tega, na katero frekvenco sprejema energije so bile programirane.

Leta 1898, ko je pokazal, da lahko obvlada tudi brezžični radio, so mu zažgali laboratorij. Leta 1899 je začel eksperimentirati s prosto energijo, ki jo je zajemal iz ionosfere in jo skoraj brez izgube prenašal do vsake točke na zemlji. Trdil je, da gre za neomejeni vir energije, ki jo lahko uporablja celotna civilizacija. To energijo je želel podariti vsem Zemljanom. Več o njegovem delu si lahko ogledate v filmu The Missing Secrets of Nicola Tesla.

Teslina odkritja o zajemanju energije iz ionosfere pa odpirajo še eno veliko področje. Alfa valovi v človeških možganih delujejo na 6–8 Hz. Schumanova resonanca ima enako frekvenco. Enako velja za bazično resonanco Zemljine biosfere, ki znaša med 6 in 8 Hz. Če bi lahko to nadzorovali, bi lahko s pomočjo elektromagnetnih valov nadzorovali celotni biološki in mentalni sistem planeta in človeške vrste.

Leta 1900 je Tesla konstruiral prvi oddajnik, ki naj bi omogočil brezžične prenose energije in informacij. Takrat je njegov največji investitor JP Morgan dojel dejanske implikacije Teslinega dela. V takšnem svetu, kot ga je želel Tesla, se nihče ne bi vojskoval zaradi nafte, saj ta ne bi bila potrebna. Nihče vam ne bi pošiljal položnic za elektriko in nihče ne bi mogel služiti z oskrbo z elektriko.

Zloraba dostopa do energije

Mnogi pravijo, da je Tesla sam ustavil projekt, ko je dojel, da bi ga lahko zlorabili. Sam je napisal članek, v katerem je poudaril, da bi lahko to tehnologijo uporabili tudi zato, da zrušimo sovražna letala. Moč, da iz ionosfere zajame dve milijardi voltov, je obenem pomenila moč, da lahko v hipu uniči vsako mesto na tem svetu, v katerega bi bila ta energija nenadzorovano usmerjena. Dejansko gre za energijo, v primerjavi s katero je atomska bomba otroška igrača.

11. julija 1934 je New York Times objavil, da je Tesla konstruiral orožje „zrak smrti“, s katerim lahko v hipu zrušijo na tisoče letal v oddaljenosti 400 kilometrov. Tesla je izjavil: “Če bi jih lahko naredil 12 in jih pravilno razporedil, bi s tem lahko zaključili vse vojne na tem svetu” (še ena poteza, ki tistim, ki vedo, kako donosen posel je vojna, ni bila povšeči).

Tesla pa je kljub vsemu moder človek. Ker se je zavedal, kako hitro bi bil njegov izum zlorabljen v igrah moči, je opis delovanja svojega orožja kot sestavljanko iz tisoč delov razdelil različnim državam po svetu. Med njimi so bile ZDA, Kanada, Velika Britanija in Rusija. S tem je želel doseči sodelovanje med temi državami, če bi želele to tehnologijo nadalje razviti.

Torej je pred več kot stotimi leti Nikola Tesla trdil in tudi pokazal, da lahko proizvede energijo brez vode, vetra, oglja, nafte ali cepljenja atomskega jedra. Ali lahko v luči tega tehnologije, s katerimi razpolagamo danes, poimenujemo razvoj? Morda je bolj ustrezna beseda – načrtno ustavljanje razvoja, ki ga imamo navadni smrtniki na razpolago. Kaj pa imajo na razpolago tisti, ki bi radi obvladali naše telo in duha in že eno stoletje na skrivaj razvijajo tisto, kar je Tesla takrat zastavil v želji, da bi služilo človeštvu?


Ali ste vedeli …,

da se je Nikola Tesla že leta 1930 peljal z električnim avtomobilom? Model avtomobila, iz katerega je Tesla odstranil motor z notranjim izgorevanjem in ga nadomestil s svojim električnim motorjem, ki ni imel pogona ali baterije, je bil Pierce Arrow. Na cesti je avtomobil brez težav dosegel hitrost 140 kilometrov na uro, kljub temu da je edina energija, ki ga je poganjala, brezžično prihajala skozi anteno iz takrat neznanega izvora. Ko so novinarji spraševali, od kod prihaja energija, ki poganja avtomobil, je Tesla odgovoril, da iz etra, ki je povsod okrog nas.

Preveč dobro, da bi bilo res? Tesli so dovolili, da je ta eksperiment izvajal en teden. Kljub uspehu pa so interesi kapitala odločili, da je bolje vztrajati pri tehnologijah, ki omogočajo odvisnost, moč in dobičke.


Preberite tudi: Ali Evropi grozi električni mrk?

Prejšnji članekTo ni hrana za otroke!
Naslednji članekDivje in pripravljene na vse!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj