Osem razlogov za težave z zanositvijo

Frau mit Kinderwunsch sieht sich schwanger im Spielgel

Včasih so bile težave z zanositvijo redka izjema. Dandanes je to domala reden pojav. Bo zanositev po naravni poti že kmalu čudež?

Pri težavah s spočetjem velja pomisliti na naslednje možne vzroke za neplodnost, ki jih v svoji praksi najpogosteje opaža Dietrich Klinghardt, zdravnik, ki je že številnim parom pomagal do spočetja.

1. Toksini

Po izkušnjah dr. Klinghardta med zelo pogoste vzroke za neplodnost tako moškega kot ženske sodi zasičenost telesa s strupi (v hrani, kozmetiki, okolju, zdravilih …). Zato kot nujen ukrep na poti k uspešnemu spočetju svetuje čiščenje telesa (s klorelo, fosfolipidi, z EDTA, s savnanjem, z limfno drenažo, odstranjevanjem amalgamskih zalivk …).

2. Elektrosmog

Raziskovalci kar 40 odstotkov primerov nezmožnosti spočetja pripisujejo uporabi mobilnih telefonov (elektrosmog) pri moških. Na osnovi novih raziskav, objavljenih v reviji Reproductive BioMedicine, mobilni telefoni povzročajo zmanjševanje gibljivosti in kakovosti spermijev. Profesorica Martha Durnfeld z Univerze Tehnounion v Haifi pravi, da so težave verjetno posledica segrevanja spermijev zaradi uporabe telefonov in elektromagnetnega sevanja. Škodljivo naj bi bilo tako hranjenje kot polnjenje telefona na nočni omarici čez noč, celodnevno prenašanje telefona v hlačnem žepu in celo ena ura telefoniranja na dan.

3. Kozmetika

Zanemariti ne gre niti vpliva na plodnost, ki ga ima uporaba konvencionalne kozmetike, polne parabenov in drugih hormonskih motilcev. Januarja 2009 so v reviji Reproducive Toxicology zapisali, da najbrž obstaja povezava med parabeni ter zdravjem in aktivnostjo celic v modih. Povezava med ftalati (praviloma jih vsebujejo umetne dišave) in plodnostjo je bila dokazana že zdavnaj.

4. Premalo spermijev

Tudi premajhno število spermijev je pogost razlog, da ne pride do spočetja. Ta problem je mogoče uspešno odpraviti z uživanjem kakovostnih alg in začimb, ki dokazano povečujejo število in gibljivost semenčic.

5. Brazgotine na trebuhu

Med brazgotinami na trebuhu so najbolj problematične tiste, ki ostanejo po odstranitvi slepiča ali po operaciji hernije. Pri ženskah naj bi motile gibanje jajcevodov in zmanjševale prekrvavitev maternice, pri moških pa naj bi povzročale počasnejše nastajanje spermijev in slabšanje njihove kakovosti. Pri odpravljanju teh težav naj bi bile uspešne energijske terapije, denimo bioresonanca.

6. Klamidija

Pogost razlog, zakaj ne pride do spočetja, čeprav so rezultati testov hormonskega stanja pri paru normalni, je okužba s klamidijo (Chlamydia Trachomatis).

7. Alergija na spermo

Nenavadno, toda spočetje lahko onemogoči tudi alergija na partnerjevo spermo. Ta je lahko povezana tudi z alergijo na plesni ali kak drug alergen.

8. Drugi razlogi

Med razloge za neplodnost dr. Klinghardt uvršča tudi alergije na hrano, nerazrešene čustvene travme, geopatogena sevanja in drugo.

Preverite torej, ali se v ozadju vaših težav skriva kateri od naštetih razlogov – in ga čim prej odpravite. Več informacij o tem najdete tudi na spletni strani dr. Klinghardta.


Adriana Dolinar, dr. vet. med., je predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka in zunanja sodelavka projekta Skupaj za zdravje človeka in narave.

Prejšnji članekSpregledana težava!
Naslednji članekNosečnost, dojenje in konoplja

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj