Počasi v poletje!

229

»Še nekaj dni – in že bomo šli v zimo,« je danes za dobro jutro povedal moj dragi. Ob takšnem stavku bi verjetno vsakdo pomislil: »O, groza, saj vendar sploh še nismo začeli uživati v poletju, dnevi pa se bodo že vsak čas začeli krajšati …« Potem pa z občutkom, da smo že skoraj vse zamudili, poskusimo skočiti na hitri vlak poletnih užitkov in iz minljivosti iztisniti čim več.

Toda prehiter skok v poletje se lahko hitro konča z grobim pristankom na tleh – s kopico težav, ki vam bodo grenile življenje. Sonca ne moremo zaužiti na zalogo, veselja in zraka tudi ne. Pogosto se zgodi, da hitri poletni užitki prerastejo v dolgotrajno trpljenje. Zato raje obrzdajte slo po bližnjicah, hitrosti in pretiravanju ter se v poletje podajte zlagoma.

V tej številki smo se poglobili v naravne rešitve, s katerimi boste lahko poletje zaužili s čim manj neželenih nevšečnosti. Lotili smo se naravne pomoči za srce, kožo, prebavo in hormone v poletnem času. Čeprav pišemo o resnično dobrih in naravnih rešitvah, boste morali nekaj storiti tudi vi.

Izognite se destruktivnim dietam, hitri potemnitvi kože in drugim agresivnim oblikam hitrih olepšav. Naj raje iz vas žari veselje do življenja.

Prisluhnite svojemu telesu in utišajte svoj um, ki kot otrok v veleblagovnici hoče vse, kar se blešči, maha in vabi s polic poletne ponudbe.


Celotno številko junij/julij 2023 lahko preberete v digitalni obliki, v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekOdstranjevanje črevesnih oblog s kisikom
Naslednji članekSamooskrba za zamudnike (Kaj sejemo junija in julija)
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj