Hormonska vojna proti človeštvu

Iz dneva v dan vemo vse več o tem, kako naše misli in čustva oblikujejo naše telo in vplivajo na njegovo delovanje. Orodje, s katerim se ta sprememba odvija, pa so hormoni. Če so ti »zmešani«, bosta »zmešana« tudi naša glava in telo.

Igra s hormoni, ki se jo gre korporativna znanost, kaže vse več posledic, na katere (ni)so računali. Ali je res potreben doktorat, da predpostaviš, da bomo hormon, s katerim potrojimo hitrost rasti piščanca ali solate, na koncu pojedli tudi sami? To, da v naših uradnih obrazcih poleg ženskega in moškega spola vse pogosteje srečujemo tudi nedoločen spol, vam veliko pove o tem, kolikšna sta pogostost in učinek tega pojava.

Na naše hormone vpliva tudi vse večja razširjenost gensko spremenjenih organizmov, ki se vtihotapljajo v prehransko verigo, v zdravila in v zadnjem času tudi v cepiva oz. genske terapije, ki so po bližnjici prišle v telo ljudi.

Tudi škodljivi vplivi sevanj se iz leta v leto le povečujejo. V času, ko berete te vrstice, bo mreža 5G že operativna, satelitski internet tudi.

Hazarderski kazino, ki je bil doslej rezerviran za igranje na borzah, vse bolj direktno vstopa tudi v naša življenja. Na kocki je zdaj dobesedno vse.

Ali smo pri vsem tem nemočni?

Če vam vse opisano vzbudi le stresne hormone, raje ne berite naprej. Če pa vas zanima, kaj lahko storite, da vajeti svojih hormonov ponovno vzamete v svoje roke, gremo v akcijo!


Celotno številko okt/nov 2021 lahko preberete v PDF obliki v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekAntioksidanti – ključni podporniki imunskega sistema
Naslednji članekOd svežega drobnjaka do drobnjakovega pesta

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj