Bodo otroci živeli krajši čas od svojih staršev?

365

Naši otroci so neposredne žrtve paradigme, da so za vse naše težave krivi virusi, bakterije in drugi zunanji sovražniki. Da bi otroke rešili pred njimi, nekatere začnejo zdraviti že med nosečnostjo, prva zdravila in prehranska dopolnila mnogi dobijo že takoj po rojstvu, do vstopa v šolo pa jih enajstkrat cepimo, poleg tega so deležni več kur antibiotikov in kortikosteroidov.

Vsemu temu dodajmo še slaščice, ki so za otroke postale zajtrk, kosilo in večerja. Celo to, kar naj bi bili zdravi zajtrki, je v resnici sestavljeno iz slabega sladkorja, slabih maščob in kopice problematičnih E-jev.

Da vse to povzroči še več škode, naši otroci odraščajo med mikrovalovi, telefoni in tablice pa so postali njihove najljubše igrače. Igrišča samevajo, vrste pred specialnimi pedagogi se daljšajo. Pomanjkanje gibanja se kaže predvsem v obliki kognitivnega zaostajanja in zaostajanja razvoja čelnega dela možganov pri dečkih. Odločbo o posebnih potrebah ima že več kot sedem odstotkov učencev.

Zakaj nas sploh čudi, da pri otrocih opažajo vse več degenerativnih bolezni? Da že v vrtec hodijo z inhalatorji za pomoč pri alergijah in da že v osnovnošolski starosti postajajo kronični diabetiki? Tudi holesterol pri številnih otrocih sili v nebo.

Strokovnjaki že več kot desetletje opozarjajo, da bo življenjska doba zdajšnjih otrok krajša od življenjske dobe generacij pred njimi. Razlog za to se skriva v tem, da so otroška telesa vse bolj obremenjena s kroničnimi boleznimi, ki niso prehodne narave. Nekoč je bil diabetes bolezen starostnikov, zdaj pa je vse pogostejši tudi pri predšolskih otrocih. Kontinuirano vzdrževanje kroničnih bolezni jemlje davek v obliki slabše vitalnosti številnih organov, zato o tem, da bi lahko ti kronično bolni otroci dočakali visoko starost, ne moremo govoriti.

Preberite celotno številko avgust-september 2021!


Kako otrokom povrniti in ohraniti zdravje na naraven način preberite v razširjenem ponatisu knjige Zdravilne moči začimb za otroke.

Prejšnji članekLedeni čaj za »pridne« otroke
Naslednji članekŠe več zdravilnih moči začimb za otroke
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj