Kaj je knjižnica reči?

Suitcase filled with books

Knjižnica REČI je neprofitna izposojevalnica najrazličnejših predmetov za prosti čas, ki deluje po vzoru klasične knjižnične izposoje. V času, ko imajo ljudje vse manj denarja, si lahko z izposojo namesto s kupovanjem, nadomeščamo manjkajoče predmete. Souporaba pa prinaša še številne druge koristi.

Že poleti 2014 so Savčani in drugi prebivalci Ljubljane začeli oblikovati »Listo želja« reči, ki si jih ljudje želijo izposojati. Skoraj 300 posameznikov je naštelo več kot 250 predmetov, ki jih želijo souporabljati in te so v Knjižnici REČI razvrstili v naslednje kategorije: orodja za domača popravila in vrt, različni gospodinjski aparati in drugi kuhinjski ter čistilni pripomočki, športna oprema in oprema za potovanja, zabavne reči in tehnologija, različni pripomočki za ustvarjanje in najrazličnejše stvari za otroke.

Med stvarmi na seznamu so tako: telovadni pripomoček za utrditev zadnjice, blok flavta, kotna brusilka, disko krogla, detektor kovin, jopič za kajak, družabne igre, piknik košara, pikado, overlook šivalni stroj, ribiška palica, rezalnik za ploščice …

Na spletni strani https://www.knjiznicareci.si/ si lahko preberete listo želja in če prinesete kateregakoli izmed predmetov s seznama, vam bodo to priznali kot brezplačno članarino. Sicer vplačate letno članarino v denarju ali v urah prostovoljnega dela in začnete svoja nova doživetja z izposojenimi predmeti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj