Zvijače proti nalezljivim virusom

Althaea root or rhizome and healing tincture.Medicinal herbs and plants.

Avgust 2021 – Ko boste brali te vrstice, bo morda v igri že kaka nova mutacija koronavirusa, ki bo še nalezljivejša. Nismo jasnovidni, le domačo nalogo smo naredili in se poučili o »pravilih« mutiranja virusov, da lahko uporabimo zvijače proti nalezljivim virusom.

Kot razlagajo strokovnjaki, sta sprva za večino virusov značilna počasnejše širjenje in večja smrtnost. Ko pa virusu sčasoma začne primanjkovati »terena«, se loti treniranja »skoka v daljavo« in hitrejšega oprijemanja. K sreči pa večjo nalezljivost praviloma spremlja manjša moč.

Torej to, čemur strokovno pravimo nalezljivost, pomeni predvsem sposobnost virusov, da se bolje pritrdijo na naše sluznice in hitreje prebijejo v notranjost celic, ki jih nato izkoristijo za svoje razmnoževanje. Bi to lahko preprečili? Seveda!

Naši predniki so poznali številne načine, kako virusom onemogočiti prodor v notranjost celic in jih dobesedno odplakniti. Za ta namen so uporabljali številne naravne pripravke, ki s svojimi sluzmi odebelijo sluznice, delujejo protimikrobno in ustvarijo »spolzka tla« za viruse.

Vsi, ki ste pravočasno spoznali, kateri naravni pripravki so nam na voljo, to jesen verjetno pričakujete s polnimi policami doma izdelanih sirupov, tinktur in blagodejnih čajev. Že imate svoj trpotec v medu ali sirup iz smrekovih in borovih vršičkov? Ste nabrali cvetove in liste slezenovca? Je prvi del tinkture ameriškega slamnika že pripravljen?

Seznam opravil za zamudnike

Če ste zamudili pomladne in poletne priložnosti, imate še vedno nekaj možnosti, da se dobro oborožite za dolgo jesen in zimo. Septembra in oktobra lahko nabiramo islandski lišaj, konec oktobra bo čas za izdelavo tinkture iz korenine ameriškega slamnika. Zagotovo pa se je dobro oborožiti tudi z domačimi slezovimi koreninami. Če se boste lotili nabiranja jesenskega trpotca, ga je bolje posušiti ali pa ga shraniti v medu in uporabljati kot namaz.

Tudi sezona kapucink še ni mimo: lahko jih shranimo v obliki pesta, ki ga je najbolje redno dodajati solatam, namazom ali jogurtu. Kapucinke imajo veliko več moči, kot si morda predstavljate, saj so zmožne storiti veliko dobrega za krepitev naših dihal. Če vas oster okus ne moti, vam je na voljo tudi kapucinkin starejši brat – hren. Njegove korenine se bodo kmalu dovolj odebelile, da jih bomo lahko začeli puliti in z njimi izganjati patogene iz dihal.

Tudi lovor je dokazal učinkovitost proti novemu koronavirusu, zato je še vedno čas, da poleg listov, ki ste jih nabrali in posušili za kuhanje fižola, naberete še nekaj zaloge, ki jo lahko uporabite za pripravo čaja in sirupa.

Če letos niste pridelovali črne kumine, je zdaj čas, da jo zasejete za naslednje leto. Iz sadik, ki bodo rozeto naredile zdaj, bodo naslednje poletje zrasli veliki cvetoči grmi – zagotovile vam bodo stokrat več semena, kot če boste črno kumino sejali spomladi.

Tistim, ki se šele zdaj odločate, da boste sebe in svojo družino obvarovali pred novimi valovi pandemije, priporočamo, da se čim prej lotite branja knjige Naravne rešitve za težave z virusi. Hkrati vas obveščamo, da bo zaloga knjig kmalu pošla, zaradi situacije, kakršna je, pa vam ne moremo obljubiti hitrega ponatisa.

Tisti, ki znanje raje pridobivate v video obliki, ste vabljeni na delavnico Naravne rešitve za krepitev protivirusne obrambe, ki je na voljo na izobraževalnem portalu Delavnice.zazdravje.net.

Ostanite zdravi!


Preberite tudi:
Naravna zelišča za pomoč pri virusnih obolenjih, vnetju grla in kašlju
Jagode črnega bezga za obrambo pred virusi
Kaj nas učijo virusi?

Prejšnji članekJagode črnega bezga za obrambo pred virusi
Naslednji članekPotrdilo o prebolelosti na osnovi serološke preiskave? Ne priznamo!

6 KOMENTARJI

 1. Sem mnenja, da bi morali tudi vi paziti, kakšne nasvete dajete ljudem, kajti ni vse za vsakogar, pa če je še tako eko in bio. Sicer smo pa tudi pri odpoklicu izdelkov lahko spoznali, da ni vse zlato, kar se sveti, tudi z bio in eko certifikati ne.

  • Se popolnoma strinjamo in tudi večkrat napišemo, npr. da je lahko slovenska ne-bio hruška boljša kot bio hruška iz Južne Amerike, ali da je doma pečen kruh iz ne-bio moke lahko boljši kot kupljeni bio kruh. In seveda ni vse za vsakogar, kar prav tako redno poudarjamo. Sanja Lončar ima celo predavanje na to temo. Ne moremo pa bralcem prav v vsakem članku pisati opozoril, da naj se “posvetujejo s svojim zdravnikom ali farmacevtom”, ali je nekaj zanje primerno ali ne.

 2. Pozdravljeni, tudi jaz bi dodala komentar k vašim knjigam in novicam. Prebrala sem veliko vaših knjig-pohvalno, da se trudite za dobro, vendar ni vse za vsakogar. Npr. sama sem si naredila veliko škode ob upoštevanju nasvetov glede zobnih past brez fluora. Bolj pošteno je napisal dr. Perko, naj vsak sam razmisli, če lahko vzdržuje zdrave zobe brez tovrstne krepitve sklenine. Verjamem, da fluor ni dober za zdravje, a če je človek zaradi različnih vzrokov bolj podvržen kariesu je po mojem mnenju treba presoditi, kaj je manjše zlo: fluor ali mrtvi zobje. Ravno tako sem bila prepričana, ko sem prebrala vašo knjigo, da imam premalo želodčne kisline. Nakar so različne preiskave pokazale ravno obratno, da ne spadam v vašo statistiko. Tudi ko svetujete glede prehranskih dopolnil-mislim, da mora človek vedeti, česa mu primanjkuje. Poznam ljudi, ki so prebrali vaše nasvete in so začeli z jemanjem magnezija, cinka ipd. ,ker so bili po vašem opisu sodeč prepričani, da to potrebujejo, ne da bi vedeli, če je to res. Andreja

  • Pozdravljeni! Strinjamo se z vsem, kar ste napisali. Ni vse za vsakogar in to tudi sami večkrat poudarjamo – pač ne v vsakem članku. Glede fluora smo jasno opisali, zakaj je dober in zakaj slab, na bralcih pa je, da ocenijo, kakšne so njihove individualne potrebe. Enako velja tudi za prehranska dopolnila, želodčno kislino ipd. Večkrat smo pisali o tem, kje lahko bralci opravijo določene preiskave, da ugotovijo, v kakšnem stanju je njihovo telo in kaj dejansko potrebuje.

 3. Pozdravljeni, si nisem mislila, da boste to igro o pandemiji igrali tudi vi, ampak vse je biznis, kajne? Sem že enkrat predlagala, da si preberete o virusih, kaj pravijo o tem, res pravi strokovnjaki! Preberite vsaj preučevanja, ki jih je naredil dr. Lanka, če vam je v interesu, kaj je res. Virus pomeni strup. Presodite sami, kako se lahko strupi prenašajo. Naj povem, da imam skoraj vse vaše knjige, ki so res zelo dobre, ampak, odkar je plandemija, sem pa razočarana nad vašimi pogledi. Lp

  • Pozdravljeni,
   tisti, ki so že dojeli, da je energija materiji nadrejena, in so osvobodili svoje moči, da svoje zdravje obvarujejo sami, ne potrebujejo nobene dodatne pomoči.
   Je pa veliko ljudi, ki še niso tako daleč in zunanji vplivi na njih, žal, močno delujejo. Ne glede na to, kaj je resnica o virusih in kaj v resnici povzroča prehlade, gripe, covid-19 ipd., je dejstvo, da nam narava s svojimi rastlinami lahko pomaga, ko se srečamo z zdravstvenimi težavami. Bezgove jagode, trpotec, kapucinka … bodo varovali vaše sluznice v vsakem primeru – ne glede na to, kaj škodljivega in v kakšni obliki se želi prilepiti nanje.
   In naš namen je samo to, da bi spoznanje o tej moči naravnih rešitev prišlo do čim več ljudi – ne glede na to, v kaj verjamejo, ker bodo sicer tisti prvi ostali v preveč nevarni manjšini.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj