Zaščita pred sevanji

486
Eggs shell isolated on a white background

Bi lahko tudi sami izdelali pripravke, ki celice obvarujejo pred sevanji? Odgovor se glasi – DA.

Že Alfred Vogel je ugotavljal, da celica z močno celično membrano, ki ji je na voljo dovolj organskega kalcija, premore nepričakovano dobro obrambo pred sevanjem. To so dokazali tudi jedrski poskusi, pri katerih so testirali reagiranje različnih živil in rastlin na zelo visoke količine sevanja. Kot najmanj kontaminirano živilo v zelo kontaminiranem okolju se je izkazalo jajce. Poskusi, opravljeni na rastlinah, so pokazali da z dodajanjem organskega kalcija rastline in tla zelo povečajo odpornost na poškodbe, ki jih povzročijo sevalne obremenitve.

V knjigi Naravne rešitve za radiacijo si lahko preberete natančne napotke, kako pripraviti raznovrstne varovalne pripravke na osnovi jajčnih lupin, kopriv, gline in rastlin, bogatih z germanijem. Takšne rastline so denimo smrdljička, gabez, ješprenj, česen, jagode goji in številne drevesne gobe.

Kožo lahko dekontaminiramo z glino, zeolitom, medom, ognjičevim mazilom, gabezovim mazilom in z maceratom šentjanževke.

Ne moremo vplivati na to, ali in kolikšno obremenitev bomo prisiljeni »predelati«, lahko pa zelo veliko naredimo za to, da bo naše telo bolje zaščiteno, posledično pa bolje opremljeno za lažje spopadanje s tovrstnimi težavami. Vedež ne bo revež!


Preberite tudi:
Kako si pomagamo pri nevarnosti sevanja

Prejšnji članekKako si pomagamo pri nevarnosti sevanja?
Naslednji članekS spomladanskim prebujanjem nad spomladansko utrujenost
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj