Vrtnice so lahko zdravilo za dušo in telo

Colorful flower bouquet from red roses for use as background. Closeup.

Da imajo vrtnice mnogo najrazličnejših zdravilnih učinkov, je znano že tisočletja. Zato jih imenujemo tudi kraljice med rožami. Žal pa v modernejšem času iz teh trnastih in muhasto cvetočih kraljic ustvarjajo vse več “barbik”, ki nas nič ne pikajo, imajo bujne cvetove ves čas in zmagujejo na razstavah. Nimajo pa … zdravilnih moči.

Če si želite z vrtnico pomagati do več zdravja (za telo IN dušo), nam torej ni potrebno posebej poudarjati, katero izberite. Pazite le, da boste uporabljali zdrave (neškropljene) in takšne, ki prijetno dišijo.

In kaj vse zmorejo vrtnice?

Že samo, če jih vonjamo, nas pomirjajo in delujejo kot močan antidepresiv. Priporočljive so za vse ženske, še posebno tiste po 50. letu, saj so dirigent hormonskega sistema. Zelo znan je tudi njihov lepotilni učinek na kožo – znajo se namreč prilagoditi tipu kože in nam ponuditi točno tisto, kar potrebujemo.

Dovolj razlogov torej, da jih začnemo čim prej uporabljati. Na kakšne načine vse lahko to storimo in kdaj nabiramo lističe, da bomo imeli največ od njih, pa je razložila Sanja Lončar v oddaji Zeliščarnica na Radiu Maribor.

Prisluhnite!


Več podrobnosti o vrtnicah lahko preberete v knjigi Ščepec védenja ali v prispevkih:
Vrtnica – za zdravljenje telesa in duše!
Zapeljivo vrtnično pecivo
Hidrolati in menopavza

Če imate raje video napotke, pa vam priporočamo ogled spletne delavnice Pripravki iz vrtnic za dušo in telo.

Prejšnji članekKdaj ste nazadnje očistili hladilnik?
Naslednji članekSmilj – vrhunski terapevt za kožo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj