Moč mešanic

Colorful spices in wooden spoons isolated on white background
Ste vedeli, da česen in ingver skupaj postaneta za 50 % močnejša kot vsak zase? Da ima en gram mešanice janeža, kumine in koromača več moči, kot če bi zaužili tri grame posamične rastline?
Mešanice niso seštevanje zdravilnih učinkovin. Če že moramo uporabiti kakšen matematični izraz, potem gre prej za množenje …
Pravilno sestavljene mešanice so kot skladbe, s katerimi vam simfonični orkester požene mravljince po koži in solze v oči. Težko je reči, kateri instrument točno in kateri ton je to dosegel. Če poslušate vsakega izolirano, se ne zgodi nič posebnega. Ko inštrumente poslušamo skupaj, pa doživimo nekaj povsem drugega.
Če že uporabljamo primerjavo z inštrumenti – večji je orkester, težje ga je uglasiti. Če ste kdaj poslušali orkester, v katerem je le en instrument izgubil ritem ali „zaigral mimo“, potem veste, da v tistem trenutku vsa čarovnija izzveni.
Zato obstaja velika razlika med kopico skupaj nametanih zelišč in dobro uglašenimi mešanicami. Edina razlika je v tem, da „fušanja“ ne slišite z ušesi – slišali pa ga boste v telesu in ne bo prav nič manj neprijetno.
Umetnost priprave mešanic je velika moč – če vemo, kaj počnemo, in če imamo pri tem notranji posluh.
Recepture najbolj učinkovitih mešanic se zato prenašajo iz roda v rod že tisočletja. Nekatere izvirajo iz vedskih spisov, za nekatere so celo zapisali, da so nam jih prinesle izvenzemeljske civilizacije, druge pa so nastale skozi dolgo tradicijo zdravilcev in duhovnih učiteljev na vseh koncih našega planeta. Gre za bogato izročilo in velike moči, ki nam lahko še danes služijo, če le vemo, kako z njimi pravilno ravnati.
V knjigi Ščepec ustvarjanja boste lahko prebrali ozadje, sestavo in pravilen način sestavljanja več kot 40 mešanic. Ko enkrat vemo, kaj katera začimba v našem telesu počne, katere delujejo v sinergiji in katere smemo spremeniti, katerih pa ne, da učinke še bolj prilagodimo svojim potrebam, se nam odprejo resnične moči ustvarjanja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj