Migrene

young attractive and sad man suffering depression and headache with hand on his tempo head in stress looking worried and sick isolated on black background in health care and migraine concept

Kaj če nam telo preko migrene sporoča nekaj pomembnega? Nekaj, česar naš razum noče prepoznati? Kaj če je migrena le ventil za vse preveč dogodkov, ki so se zgodili, ventil za preveč zgodb, ki sem jih zamolčala, ventil za grozna občutja, ki jih nosim v sebi že leta in leta? Kaj če me migrena le opozarja, da premalo spim, neredno jem, ne poskrbim zase in za odmor …, in nas tako telo prisili v počivanje.

Kadar problema ali bolečine v sebi ne moremo rešiti razumsko, nam ostane le še možnost, da sprejmemo nelogično, nerazumsko reševanje tegobe. Migrena nisem jaz, vendar zaradi nje trpim. Noben razumen človek se ne želi istovetiti z bolečino in nihče je ne želi pogledati od blizu. Preden nastopijo hudi glavoboli, nam telo zelo pogosto vnaprej sporoča, da prihaja migrena. Tako povedo ljudje. Govorimo o telesnih opozorilnih znakih. Takrat je zelo smiselno vzeti si čas in biti v stiku s prvimi znanilci migren. Na telesu prepoznati, da prihaja nevihta. Kako biti v stiku s temi telesnimi opozorilnimi znaki, kot so npr. rahla napetost v glavi, ščemenje v posameznem delu telesa, slabost, čudna žeja? Najprej jih prepoznati in jih ne odrivati. Slišati jih. In jim povedati, da jih slišimo. Biti z njimi. Prepoznati, slišati, jim dati vedeti, da smo z njimi, in jih zasuti s sočutjem.

Vsako bolečino, tudi migreno, odrivamo od sebe. Razumsko ne moremo sprejeti, nerazumsko pa lahko rečemo, da tudi migrena trpi. Ja, migrena trpi in že zelo dolgo čaka, da jo slišimo. Vendar se moramo prej posvetiti tistemu delu sebe, ki odriva migreno in strašne glavobole od mene. Ta del mene je verjetno zelo prestrašen in se noče soočiti z močnimi glavoboli. Najprej prepoznajmo del sebe, ki odriva od nas migreno in vso njeno bolečino. Opazujmo del sebe, ki nam onemogoča stik z migreno. Šele ko bomo slišali, začutili, sprejeli ta del, nas bo telo spustilo do informacij, ki so v središču teh norih glavobolov. To ne pomeni, da bo bolj bolelo. Običajno se bolečina začne zmanjševati. Bolečina se začne zmanjševati, ko jo slišimo na nerazumen način, ko smo ob njej in ko ji damo vedeti, da smo z njo. Osebno nimam pojma, kako se občutijo migrene. Pri svojem delu opažam, da mnogim opisano pomaga.

Prejšnji članekA. Vogel o alergijah
Naslednji članekSredstva za čiščenje, povezana z zmanjšanim delovanjem pljuč

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj