Lovor – rastlina, ki zasluži lovorjev venec!

1978
lovor, laurel

Lovor so že davno nazaj povezovali z večnostjo in duhovnostjo, a tudi njegove tuzemske moči niso nič manjše.

Vsi vemo, da je lovor dobro dodajati pri kuhanju fižola, zelja in druge zelenjave, ki rada napenja. Lovor ima namreč protimikrobne moči, s katerimi uniči bakterije, zaslužne za proizvodnjo neprijetnih plinov v našem črevesju.

Znanstveniki pa so doslej uspeli dokazati tudi njegovo protivirusno delovanje – med drugim tudi pri dveh korona virusih.

Z lovorjevim eteričnim oljem si lahko pomagamo pri kronični utrujenosti, izčrpanosti ledvic, depresivnosti. Vendar ga moramo znati uporabljati, saj so eterična olja izredno močna.

Varneje in bolj preprosto je uporabljati lovorjeve liste, iz katerih lahko pripravljamo čaj, macerat ipd.

Vsekakor se je o lovorju vredno podučiti in ga imeti vedno dovolj pri roki, saj nam lahko pomaga pri zelo veliko težavah. Katerih vse še, je med drugim povedala Sanja Lončar v oddaji Zeliščarnica na Radiu Maribor.

Prisluhnite!


Podrobneje si o lovorju lahko preberete v knjigi Ščepec rešitve, o njem pa smo pisali tudi v knjigah Naravne rešitve za bolečine in Naravne rešitve za težave z virusi.

Prejšnji članekZakaj hudo obolevajo že majhni otroci?
Naslednji članekKmetijske prakse za obvarovanje zdravja narave in ljudi
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj