Kopriva – vsestranska pomočnica

609

Ste vedeli, da so za koprive včasih plačevali več kot za meso? Ta žilava pekoča rastlina namreč vsebuje ogromno beljakovin. V njenih listih, semenih in tudi koreninah pa je poleg tega še polno zdravilnih snovi, ki nam lahko pomagajo pri najrazličnejših težavah.

Kopriva bi torej morala biti “obvezna oprema” vsake domače lekarne in tudi kuhinje. Vendar moramo vedeti, kako jo nabirati in uporabiti ter tudi kako jo posušiti oz. shraniti.

O koprivi, njenih bogastvih in uporabi je Sanja Lončar govorila tudi v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija. Oglejte si jo:

Oddaja o koprivah.


Ker so koprive tako zelo dragocene, smo za vas pripravili tudi mini delavnico Koprive: nepogrešljive prijateljice imunskega sistema. Sanja Lončar vam v njej razloži vse o močeh kopriv, čakajo pa vas tudi videonapotki, kako vse lahko koprive uporabite. Delavnico si lahko brezplačno ogledate do 15. maja 2024.

Preberite tudi:
Koprive ne pozebejo!
Semena kopriv – spregledano superživilo
Vse je res, posebno pa to, kar ni, ali »Zakaj koprive ne upoštevajo navideznega sveta«

Kako nam lahko koprive pomagajo do več energije, pa izveste v knjigi Zbogom, utrujenost – Kako do več energije 2.

Prejšnji članekPopravljalnica marmelad
Naslednji članekKoprivne palačinke
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj