Kopriva, regrat, rman in trpotec – štiri pomladne metle

2410

»Kdor pije KRRT, ne bo šel kmalu v krtovo deželo.« (pater Simon Ašič)

Pater Simon Ašič je številne težave ljudi, ki so se obrnili nanj, reševal z znano mešanico KRRT. Z živalco, ki nam rije po travnikih, ji je skupno to, da čisti in prezračuje naše »podzemlje«. Imena seveda ni dobila po krtu, temveč po začetnih črkah štirih uporabljenih čistilcev – koprive, rmana, regrata in trpotca.

Že vsaka od teh rastlin je v veliko pomoč pri pomladnem razstrupljanju telesa, ko pa jih združimo, se njihove moči pomnožijo.

Kopriva vsebuje veliko železa, ki prispeva k obnovi rdečih krvničk, oskrbuje telo s kisikom in varuje pred slabokrvnostjo, poleg tega ugodno vpliva na sečila. Regrat je še posebno zdravilen za jetra in ledvice. Pospešuje izločanje seča in žolča, odpravlja vse zastoje, razstruplja telo, poživlja in vrača moč. Rman zdravilno vpliva na želodec in črevesje, odpravlja neješčnost, preprečuje vnetja sluznice prebavil ter odpravlja zastajanje vode in motnje v jetrih. Trpotec je blagodejen za dihala, pomirja suh, dražeč kašelj ter pomaga pri katarju in vnetjih dihalnih poti. S temi zdravilnimi rastlinami podpiramo delovanje treh pomembnih organskih sistemov (prebavila, sečila in dihala), zato jih je smiselno uporabljati vse leto.

Zeliščno mešanica KRRT lahko uživamo v obliki čaja, torej kot poparek mešanice zdravilnih zelišč, ali kot alkoholni izvleček v obliki kapljic. Z združenim delovanjem štirih zdravilnih zelišč mešanica KRRT služi predvsem za krepitev in čiščenje organizma ter za boljše delovanje imunskega sistema.

“Čistilna akcija” za krepkejši imunski sistem

Delujoč imunski sistem je še posebno pomemben za obrambo pred škodljivimi mikrobi in rakavimi celicami, zato ljudje s primerno delujočim imunskim sistemom manj zbolevajo kot tisti z oslabljeno imunostjo. 

Nekoč so se zavedali, da je najboljša in najvarnejša pot do krepkega imunskega sistema naslednja: odpraviti zastoje in organskim sistemom, od katerih je odvisna naša obramba, čim prej omogočiti razmere za nemoteno delo. Da imajo ti težave, prepoznamo po številnih simptomih, kot so nespečnost, razbijanje srca, povišan krvni tlak, motnje hranjenja, težave z odvajanjem blata, pomanjkanje energije, utrujenost, bolečine v hrbtu, glavoboli …

Z uporabo koprive, rmana, trpotca in regrata lahko telo v zelo kratkem času spravimo v pogon oziroma pospešimo katabolizem in se očistimo toksinov. Idealna obdobja za čistilno akcijo so pozni pomladni meseci, pozno poletje in jesen.


S katerimi zelišči vse si še lahko pomagamo pri krepitvi imunskega sistema in kako, preberite v knjigi Naravne rešitve za težave z virusi.


Oglejte si tudi:
Kaj vse zmore kopriva?
Nepogrešljivi rman
Regrat – ni vseeno, kateri del, kje in koliko naberemo
Trpotec – balzam za okužena dihala

Prejšnji članekHrana za možgane
Naslednji članekSo kakavovi kosmiči res zdrav obrok ali prej sladica?
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj