Ameriški slamnik – v korenini je ključ!

Cup of herbal tea from echinacea used in alternative medicine a an immun sytem booster.

Oktober 2021 – Uživate čaj iz posušenih cvetov, stisnjen sok nadzemnega dela rastline, konzerviran z alkoholom, ali alkoholno tinkturo cele rastline, vključno s korenino? Učinek uživanja omenjenih izvlečkov iz ameriškega slamnika namreč ni enak.

Poznamo več različnih načinov domače priprave ameriškega slamnika in mnogi še vedno mislijo, da naj bi vsi ti izvlečki delovali enako – regulirali naš imunski sistem ter blagodejno delovali ob virusnih (in bakterijskih) infekcijah dihal. Pa vendar to ne drži. Kajti da bi iz ameriškega slamnika lahko izvabili kar največ zdravilnih moči, ki bodo delovale tako, kot je opisano, ga je treba znati pravilno pripraviti.

Če ste že pripravili alkoholno tinkturo iz nadzemnega dela te rastline, je zdaj pravi čas, da pripravite še alkoholno tinkturo iz korenine ameriškega slamnika in nato obe v ustreznem odstotku združite. Kako to storite, sem že pisala, zato vabljeni, da si postopek preberete v prispevku Priprava »pametne« tinkture iz škrlatne ehinaceje.

Tako pripravljena domača alkoholna tinktura škrlatne ehinaceje bo delovala najmočneje, kar bomo v teh prihajajočih mrzlih mesecih, ko nas ob obilici stresa ogrožajo še takšni ali drugačni virusi in bakterijske superinfekcije, še kako potrebovali.


Adriana Dolinar, dr. vet. med., je predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka in zunanja sodelavka informacijskega središča Zazdravje.net.

Prejšnji članekNaravno pogasimo vnetja
Naslednji članekIngver – dragocena pomoč narave

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj