Ali so eterična olja lahko tudi afrodiziak?

Young woman having oil massage spa treatment.

JA, zagotovo! Z veliko začetnico.

Morda se boste nasmehnili in zamahnili z roko in verjemite, zelo dobro vas razumem. Tudi jaz sem naredila enako do pred nekaj leti, ko so eterična olja vstopila v moje življenje na povsem nov način. Želela sem se prepričati na lastni koži, če je vse to, kar lahko o eteričnih oljih preberemo, tudi resnično. Kar sem našla, je daleč preseglo moja pričakovanja.

Ljubezen naj pride iz srca, ne iz glave

Če boste vzeli v roke kakšno knjigo ali pregledali spletne strani, boste našli veliko različnih priporočil, receptov in osebnih izkušenj. Morda boste prebirali strani o raznih tabletkah, prehranskih dopolnilih, čudežnih rastlinah iz Amazonije in podobno. Načini delovanja afrodiziakov so zelo različni. Od čisto mehanskega pristopa k izboljšanju erektilne funkcije pri moških, pa do raznih zvarkov, od katerih se ti »zavrti v glavi«. Ne dvomim, da na svoj način delujejo. A to ni bilo to, kar sem iskala.

Kar sem želela najti, je bil način, kako obogatiti partnersko življenje tako, da bi s partnerjem ustvarila tudi globljo čustveno in duhovno povezanost. Večina bolj ali manj eksotičnih tehnik in raznih pomagal se prej ali slej izpoje in postane navada, saj pridejo iz naše glave in ne iz srca. Samo srce lahko ustvari prave, globoke povezave in pristne odnose. A kako ustvariti nekaj, kar bi lahko trajalo in se z leti še razvijalo? Kako se tako globoko dotakniti srca, da bo zavibriralo že samo ob misli na naslednje srečanje s partnerjem?

Kako uporabiti eterična olja kot afrodiziake?

Eterična olja imajo zelo visoke vibracije in se preko vonja lahko dotaknejo naših najglobljih duševnih ravni. V tej njihovi sposobnosti leži ključ do naših src. A da bi srce zares dosegla, je potrebno biti v stanju globoke sproščenosti. Če pridrvimo domov z glavo polno službenih stresov in pričakujemo, da bodo eterična olja v roku petih minut naredila čudeže, bomo precej razočarani. Zato je običajno najlažje, da si najprej pomagamo z masažo. Tako se bomo veliko lažje iz glave premaknili na področje čutenja, kar je pogoj za doživeto povezavo s partnerjem.

Kombinacija masaže, ki nas globoko sprosti, in eteričnih olj, ki delujejo na naša čustva, je v odnosu s partnerjem lahko izjemna. Naučite se nekaterih osnovnih masažnih prijemov, ki res niso težavni. Bistveno pri tem je, da se z masažnimi prijemi dotaknete vseh delčkov partnerjevega telesa. Posebej pomemben je hrbet, ki poskrbi za globoko sproščanje, prav tako stopala in dlani, kjer je veliko refleksnih točk. In seveda, erogene cone po vaši skupni izbiri.

Naslednje pomembno priporočilo je, da se te umetnosti naučita oba partnerja. Posebno moški so pri tem včasih bolj zadržani. A brez skrbi, ničesar ne morete narediti narobe. Ne obremenjujte se z masažnimi tehnikami. Vedite, da je vsak vaš dotik pravilen in zelo zaželen.

Pot je cilj …

Če si boste zastavili cilj in boste želeli najti za vas najbolj afrodizično olje, boste morda razočarani. Zato je bolje, če uživate v raziskovanju poti. Preizkusite različna eterična olja. Ljudje smo različni, zato nam prijajo različne stvari. Poskusite s katero od klasik, kot so sandalovina, ilang-ilang, muškatni žajbelj, jasmin, ingver, rožni les. Medtem ko ilang-ilang ali ingver običajno na nas delujeta zelo »divje«, sta lahko sandalovina ali jasmin pravo nasprotje.

Načeloma sodi med afrodiziake tudi večina začimb. Ne ustavite se pred vonji, ki na prvi vdih ne delujejo afrodizično. Pustite se presenetiti denimo zeleni ali česnu. Res je, po taki masaži ne boste ravno klasično dišali, a odkrili boste marsikaj zanimivega!

Opazujte, kako vonji delujejo na vas, morda si boste celo naredili zapiske. Na začetku bolj skope in zadržane, s časom pa vse bolj pristne in zanimive. Bolj kot boste raziskovali, več nians v delovanju eteričnih olj boste odkrivali. Včasih boste ob njih neustavljivo polni energije, drugič nežno zasanjani, tretjič spet nekje vmes. Izurili se boste, da boste znali izbrati pravo eterično olje glede na trenutno razpoloženje in želje. Popeljala vas bodo na vznemirljivo pot odkrivanja vas samih, vašega partnerja in vajinega odnosa. Na ta način boste ustvarjali globoko in pristno povezavo med vama. In to je pravzaprav to, kar mnogi med nami v partnerskem odnosu iščemo.

O eteričnem olju vrtnice

Med vsemi olji, ki sem jih preizkusila na tej čudoviti poti raziskovanja, pa je eno, ki še posebno izstopa – eterično olje vrtnice. A na to olje je potrebno biti pripravljen. Nobenega smisla nima odhiteti v prvo trgovino, kupiti eterično olje vrtnice in se ves napet lotiti masaže z njim. Ne boste ga pravilno dojeli, ne bo prišlo do vas v vsej svoji mogočnosti. Začnite raje počasi z drugimi olji in ko boste že imeli nekaj izkušenj, si ob kakem posebnem dogodku privoščite eterično olje vrtnice. Takrat boste razumeli o čem govorim. Deluje tako globoko iz srca, da tega ne morem primerjati z nobenim drugim oljem. V kombinaciji z dotiki ljubljene osebe vam lahko odpre vrata do občutenja čiste ljubezni, ki je veliko več kot le običajna telesna ljubezen.

Kako dozirati?

Za tiste med vami, ki z masažnimi olji še nimate izkušenj, je seveda pomembna tudi informacija o doziranju eteričnih olj. Za sprostitvene masaže ni potrebnega prav veliko eteričnega olja, zadošča že en do dva odstotka. V praksi to pomeni, da v 10 ml nosilnega olja (mandljevo, jojobino, mareličnih pešk ali katero drugo hladno stiskano rastlinsko olje) dodamo dve do štiri kapljice eteričnih olj. Če doma nimate primernih meric za merjenje mililitrov, si lahko pomagate tudi z jušnimi žlicami. V običajno veliko jušno žlico gre približno 10 ml tekočine.

Naj vas Valentinov čas spodbudi, da boste s pomočjo eteričnih olj tudi vi stopili na pot odkrivanja in poglabljanja vašega partnerstva. Prepustite se kraljestvu vonjev in verjemite, prijetno presenečeni boste!


Preberite tudi:
Skrivnosti afrodiziakov
Začimbe za energijo – afrodiziaki
Samostanske skrivnosti

Prejšnji članekProdaja varnosti
Naslednji članekStaranje – ga pospešujete ali upočasnjujete?
Eva Nedelko je certificirana holistična aromaterapevtka, ljubiteljica starih dišečih sort vrtnic, destilerka lastne linije energijsko polnih eteričnih olj EYWINEO, avtorica člankov in predavateljica. Je ljubiteljica narave in ozaveščenega načina življenja ter lastnica Dišavnega vrta pri Vidi, odprtega za javnost.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj