Ali obstajajo naravne rešitve za koronaviruse?

Destroying Coronavirus Covid-19 virus cell. Vaccine for Covid19 concept. Medicine, pharmacy

April 2021 – Kdo bi si mislil, da bo tako preprost stavek postal »heretičen« – in da se bomo pred njegovim zapisom celo posvetovali z odvetnikom?

Že leto dni poslušamo o tem, da nas lahko pred virusom reši samo cepivo. Tudi če pustimo ob strani vse upravičene in neupravičene pomisleke o varnosti novih cepiv, ki smo jim v sili dovolili uporabo, ostaja odprto vprašanje, ali je to v resnici edina možna strategija.

Počasno cepljenje in hitri virusi

Četudi bi virus ostal enak, je očitno, da je projekt cepljenja celotne populacije velik logistični, politični in finančni zalogaj. Kaj šele, če imamo opraviti z virusom, ki se trikrat spremeni, še preden dosežemo 10-odstotno precepljenost. Znanstveniki zdaj razmišljajo, kako bi cepivo (in njegove prejemnike) nenehno »posodabljali«. Angleži so že pri tretjem odmerku. Za farmacevtske družbe je to vsekakor čudovita poslovna strategija. Z njo bodo služili številni spletni mogotci. Tudi politikom je vse bolj pogodu vladanje v »izrednem stanju« in z dekreti. Je sploh komu od njih v interesu, da se vrnemo v normalnost?

Bomo zdravje populacije okrepili ali poslabšali?

Številni znanstveniki svarijo, da je strategija, s katero stavimo zgolj na specifično obrambo, precej tvegana. Tako razvijalec cepiv dr. Geert Vanden Bossche svari, da bomo s tem, da telo usmerjamo k čezmernemu ustvarjanju specifičnih obrambnih celic, oslabili svojo splošno obrambo, prav tisto, ki je omogočila, da je v prvem krogu okužbe skoraj 80 odstotkov okuženih uspešno opravilo z virusom, ne da bi v telesu sploh imeli specifična protitelesa.
Pri tem ne gre za nasprotnika cepljenja – nasprotno, gospod je zelo znan razvijalec cepiv (med ostalim za ebolo) ter dolgoletni sodelavec GAVI in WHO. Vseeno svari, da je trenutna strategija cepljenja zelo tvegana in lahko pripelje do divjega nastajanja novih sevov ter hkrati padca imunskega sistema pri ljudeh. Intervju z njim si lahko ogledate na you tube kanalu pod naslovom Mass Vaccination in a Pandemic – Dr. Geert Vanden Bossche.

Četudi ne spremljate razprav zagovornikov in nasprotnikov cepljenja, lahko že po kmečki pameti sklepate, da toliko »asimptomatskih« okuženih in toliko tistih, ki z virusom opravijo brez večje drame, dokazuje, da je naš imunski sistem zaupanja vreden. Zakaj ne bi raziskali možnosti, da bi to obrambo še okrepili? Zakaj ne bi preučili, kaj počnejo tisti, ki jim virus ne more do živega? Mar to ne bi bilo v največjo korist družbe, gospodarstva in zdravstva?

Zakaj ne slišimo več o naravnih rešitvah?

Že na uradno priporočilo o uživanju vitamina D3, o katerem na stotine raziskav dokazuje, da neposredno vpliva na krepitev pljuč in zmanjšanje respiratornih zapletov, smo čakali zelo dolgo. Iranci so prav s tem ukrepom prepolovili število smrti na intenzivnih oddelkih. Mar nas to ne bi moralo zanimati?

Resnost trenutne zdravstveno-ekonomsko-socialne krize bo pravilno ocenila šele prihodnost. Kdor pa želi ostati zdrav, bo moral ukrepati zdaj.
Imamo velik privilegij, da živimo v »zeliščarskih nebesih« in da dobesedno gazimo po protivirusnih rastlinah. Zakaj o tem vemo tako malo?

Morda zato, ker rastline nimajo lobijev, finančnih podpornikov in odvetnikov. Od tega, da nam pomagajo, si ne morejo obetati dobičkov. Svetovni centri za proizvodnjo in distribucijo informacij naših medijev ne zasipajo z odkritji znanstvenikov o tem, katere rastline bi lahko uporabili za obvladovanje respiratornih virusov. Še več, inšpektorji budno pazijo, da ne bi kak proizvajalec zeliščnih pripravkov »čivknil«, da nam lahko pomagajo tudi pri covidu-19. Temu se reče nedovoljena uporaba zdravstvenih trditev. Še sreča, da ne proizvajam in ne prodajam nobenega izdelka – in da EFSA (zaenkrat) nima pravice posegati v pravice avtorjev. (»Uživajmo v svobodi, dokler lahko.«)

Naravne rešitve za težave z virusi

Ker je zgodba o pandemiji tako čustveno nabita in ideološko obarvana, smo se odločili, da ne bomo pisali o ničemer, česar ne moremo preveriti, komentiranje nepreverljivih informacij pa se nam zdi izguba časa.

Vsi si želimo zdravo družbo, zato želimo svoj prispevek k ohranjanju zdravja ljudi in delovanju zdravstvenega sistema dati na področju, ki ga najbolj obvladamo.
Minule »valove« smo prebili med prebiranjem zakladnice znanj naših prednikov in tudi sodobnih znanstvenikov. Dobro ste prebrali: poleg najbolj razvpitih proizvajalcev cepiv se trenutno povsod po svetu s koronavirusi ukvarjajo tudi tisoči znanstvenikov, ki rešitve iščejo v naravi. V tem letu je bilo pod njihovim drobnogledom na desetine obetavnih protivirusnih rastlin in marsikatera je že potrdila svoje delovanje na koronaviruse. Podrobneje smo jih opisali v novi knjigi Naravne rešitve za težave z virusi – Rastlinska pomoč za pljuča, grlo in dihalne poti.

Srčno si želimo, da bi se cepiva izkazala kot varna in učinkovita. Toda to ne pomeni, da vsak od nas nima tudi »domače naloge«: krepiti svoje zdravje ter biti pri tem hitrejši od novih sevov virusa, ki jim ne more slediti niti tako hitro razvijajoča se znanost.

Narava nas je že naučila, da samo hitro prilagajanje zagotavlja preživetje.
Kar se ne prilagodi, ne preživi.


Kaj lahko naredite za krepitev svojega zdravja že danes:

Vzpostavite redno dnevno rutino za razgibavanje (sprehod, telovadba, joga …).
Zagotovite si dnevno dozo svežega zraka (redno in zadostno zračenje, sprehod …).
Pijte dovolj vode in izotoničnih napitkov.
Naučite se pripraviti svoja prehranska dopolnila in domača zdravila (veliko napotkov vam je na voljo na izobraževalnem portalu Delavnice.zazdravje.net).
Ohranjajte optimističen pogled na svet in držite čustva v ravnovesju.
Zagotovite si svoj izvod knjige Naravne rešitve za težave z virusi, ki je za listanje in naročila na voljo v spletni knjigarni Znanje.zazdravje.net.

Prejšnji članekZahteve civilnih iniciativ političnemu vrhu in Ustavnemu sodišču
Naslednji članekNevladniki zbrali več kot 40.000 podpisov proti sporni zakonodaji o vodi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj