Zeliščarstvo in nabiralništvo kot način življenja

832

Če bi želeli prinesti popolno uglašenost v svoj svet, bi živeli kot zeliščarka, nabiralka divjih rastlin in raziskovala sveta Karmen Gajšek. Karmen svoja vrata naravi odpira v vsej njeni zmogljivosti, z njo živi, zaživi, z njo je globoko prepredena, zasvojena. In takšni postanemo vsaj malo tudi mi, ko sledimo njenemu ustvarjanju pod imenom Kje so tiste rožice.

Zdi se, da Karmen od nekdaj blesti. Ko beremo rezime njenega dozdajšnjega mladega življenja, se nas dotakne. Od nekdaj je globoko vpeta v učenje, tako na svojih štoparsko-raziskovalnih turnejah čez kavkaške države, Gibraltar, Anglijo, kjer se je učila od velike poznavalke narave in zdravilnih rastlin Jules Cooper, kot v izdelovanju naravnih izdelkov in jedi iz zdravilnih rastlin, ki rastejo v našem bližnjem okolju. “Ampak moram priznati, da se mi včasih celo milo stori, tudi ko se namenim kaj rastlinic nabrat, najraje bi jih vse kar tam pustila,” pove Karmen. Hoče znati preživeti sonaravno na območju, kjer živimo in k temu vabi tudi vas.

Karmen Gajšek je 18. 3. 2022 gostovala v oddaji Nočni obisk na Radiu Prvi.

Prisluhnite!


Prisluhnite tudi oddajam Zeliščarnica, v katerih Sanja Lončar predstavlja najrazličnejša zelišča in začimbe kot pomoč pri zdravstvenih težavah.

Prejšnji članekČasa ni več
Naslednji članekCenter ekoloških in avtohtonih rastlin in sadik – od semena do pridelka
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj