Zaščita prsti pred (radioaktivno) kontaminacijo

92

V današnjih časih čista, kakovostna prst za pridelovanje hrane ni več samoumevna. Še več, je že skorajda redkost. Zato moramo toliko bolj skrbeti zanjo in tudi poznati načine, kako jo obvarovati pred morebitno kontaminacijo iz zraka.

Sanja Lončar je v predavanju o radioaktivnem sevanju predstavila nekaj preprostih in učinkovitih načinov, kako zaščititi ne le svoj vrt, temveč tudi sebe pred škodljivimi učinki sevanja.


Preberite tudi:
Kako zaščititi pridelek pred strupi iz zraka?
Digitalno kmetovanje – rešitev ali konec kmetijstva?
Kako se zaščititi pred sevanji?

Podrobnosti o tem, kje vse smo lahko izpostavljeni sevanju in kako se zaščititi pred njim, pa izveste v knjigi Naravne rešitve za radiacijo.

Prejšnji članekRazstrupljanje – voda ne spere vsega!
Naslednji članekZdrava ozimnica v kriznih situacijah
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj