Z druge strani Atlantika prihaja cunami brezposelnosti

picture of crowds of people in motion blur crossing a city street

Dne 28. maja je bilo v ZDA 39 milijonov na novo prijavljenih brezposelnih. Ta številka ne zajema tistih, ki so zaposlitev izgubili že prej, zaradi česar ne sodijo v to evidenco. V njej ni niti tistih, ki se jim zaradi nepopisne gneče na uradih za zaposlovanje sploh še ni uspelo prijaviti.

Bi nas to moralo skrbeti?

Verjetno ste med vajo iz leta 2008 ugotovili, kako povezan je svetovni bančni sektor in kako padec enega samega večjega finančnega trga vpliva na položaj v slehernem kotičku našega planeta. Če smo se česa naučili, smo se tega, da si moramo pospešeno prizadevati za večjo suverenost in samozadostnost na vseh področjih. Sami bomo krivi, če se bodo naše tovarne ustavljale zgolj zato, ker bi jim manjkal kak vijak, lepilo ali zadrga, ki jo proizvajajo na drugem koncu sveta.

Šparglji iz Peruja, hruške iz Argentine, krompir iz Nizozemske … Jih res potrebujemo? Potrebujejo jih samo tisti, ki želijo s (pre)nizkimi cenami izsiljevati lokalne kmete, da privolijo v odkup domačih pridelkov pod vsako razumno ceno. Sami bomo krivi, če te lekcije nismo razumeli in reorganizirali svojega življenja tako, da nas prihajajoči »udarni val« ne bo podrl. Zavihajte rokave vsaj tam, kjer jih lahko.

Po podatkih, ki jih je na TV SLO povedal Luka Mesec, ima namreč Slovenija najhitreje rastočo stopnjo nezaposlenih po COVID-krizi.

Prejšnji članekTrajnostno prehranjevanje
Naslednji članekMilina melise skriva v sebi veliko moč

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj