Skupaj za več samooskrbe

Iz dneva v dan postaja bolj jasno, da lastna hrana, zelišča in prehranska dopolnila niso le koristen konjiček, temveč osnova za preživetje, ko klecne globalni sistem. (Mlajši to mogoče doživljate prvič, zagotovo pa ne bo zadnjič!)

V informacijskem središču Zazdravje.net smo se zato odločili za vse tiste, ki o samooskrbi te dni zelo resno premišljujete (ali na tem že delate), narediti še korak več.

Na vse možne načine bomo pospešili svoje aktivnosti na področju celostne samooskrbe. Načrtujemo nov priročnik ter serijo video posnetkov in vas vabimo k sodelovanju, da združeni naredimo še več. Tako kot vedno doslej nočemo teoretizirati, temveč zbrati in posredovati preverjene in učinkovite rešitve. Splet je že prepoln predlogov, posnetkov in nasvetov, ki v praksi pogosto ne delujejo. Ljudje marsikaj posnamejo ali napišejo, le da pritegnejo pozornost. Verjamemo, da ste tudi sami to že ugotovili.

Zato izberimo skupaj tiste dobre prakse in izkušnje, ki delujejo tu, pri nas, na slovenskih tleh. Tiste, ki imate že dovolj kilometrine in ste skozi leta izmojstrili svojo samooskrbo, vabimo, da z nami in našimi bralci podelite svoje izkušnje. Tiste, ki ste se šele odločili stopiti na pot samooskrbe in ne veste, kako se tega lotiti, pa prosimo za vaša vprašanja oziroma opis izzivov, s katerimi se srečujete.

Povabili smo vas, da izpolnite naš vprašalnik o samooskrbi in vaš odziv je bil izjemen. Hvala vsem – vaše mnenje je za nas resnično dragoceno! V četrtek 2. 4. 2020 bomo objavili tudi izžrebanih 20 prejemnikov semen Amarant.

Na e-naslov info@zazdravje.net pa nam lahko posredujete še več svojih predlogov, vprašanj, dilem … Našemu uredništvu se lahko oglasite, tudi če bi radi sodelovali kot soavtor prispevkov ali če razpolagate z video materiali ali fotografijami svojih poskusov. Vse sprejete in objavljene materiale bomo tudi honorirali.

Tako kot te dni Slovenija stopa skupaj na številnih področjih, stopimo skupaj tudi vsi, ki resno želimo premakniti slovensko samooskrbo v višjo prestavo. Ujemimo že to sezono in omogočimo več zdravja in prehranske varnosti za čas, ki je pred nami.


Oglejte si tudi video posnetek Samooskrba v praksi, ki smo ga posneli že poleti 2019. Ne, nismo bili jasnovidni, smo pa jasno videli.


Prelistajte tudi novi priročnik Samooskrba v praksi – več pridelka, manj površine.

Prejšnji članekVzbrst pomladi in zdrava pamet
Naslednji članekŽiva repa

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj