Razlog več za samooskrbo

Na eni strani kupi krompirja, ki bo na žalost končal v odpadkih, ker so zaradi virusa prekinjene transportne poti, na drugi strani pa stotine lačnih …

Velik delež zaslug za globalno lakoto, ki jo FAO napoveduje za to jesen, ima prav propadanje pridelka, ki se dogaja v številnih državah, ustavljenih zaradi pandemije. V ZDA so zato prostovoljci organizirali banke hrane, da vsaj malo pomagajo ljudem.

V majhnem mestecu v ameriški zvezni državi Idaho pa so se domačini organizirali kar sami in kupe krompirja prepeljali z deponije v središče mesteca, kjer si ga lahko vsakdo sam nabere. Več lahko preberete tukaj (prispevek je v angleškem jeziku).

Tudi pri nas so vrste pred humanitarnimi organizacijami vse daljše, čeprav živimo v deželi, ki nudi krasne pogoje za pridelavo lastne hrane, pa četudi na balkonu. Stara modrost pravi: Ne ponujaj revežu ribe – nauči ga, da si jo ulovi sam.

Ne računajte na pomoč od zunaj – naučite se pridelati svojo lastno hrano brez velikih investicij in dolgoletnih poskusov! V priročniku Samooskrba v praksi boste našli vse znanje, ki ga potrebujete, da boste že to jesen in zimo preskrbljeni s svežimi vitamini.

Prejšnji članekOdgovorni smo za prihodnost svojih otrok
Naslednji članekSte počistili “hišo”?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj