Nas bodo zastrupili?

Konec leta 2021 pričakujemo s precejšnjo tesnobo. Zastrupljajo nas občutki obupa, jeze, strahu.

Koronavirus v naših telesih pušča znake, značilne za zastrupitve, kot so težave z živčevjem, motena presnova, utrujenost … Drugi svarijo, da še večje toksično breme utegnejo pomeniti cepiva. Dobivamo številna pisma, v katerih ljudje pišejo, da tudi zaradi rednega testiranja čutijo znake zastrupljenosti.

Prihodnost bo pokazala, kaj se v resnici dogaja. Pomembnejše kot to, da imamo prav, je, da ostanemo živi in zdravi. Vsi!

Že pred nekaj desetletji (in celo stoletji) je bilo mogoče v zapisih jasnovidcev prebrati, da bodo naslednje veliko zmanjšanje populacije povzročili strupi. (Ne govorim o priložnostnih interpretacijah prerokb babe Vange in drugih, ki se nenehno prilagajajo aktualnemu položaju, zgolj z namenom, da bi mediji dosegli večjo gledanost in poslušanost. V mislih imam zapise, ki so nastali daleč pred našim časom, njihov skupni imenovalec pa je zastrupljenost okolja.) Ali je napočil trenutek, ki so ga napovedovali?

Astrologi svarijo pred zelo nevarnimi konstelacijami, ki se bodo začele 15. decembra in nas bodo spremljale vse do sredine januarja. Ker so te konstelacije povezane s škorpijonom, tudi v teh napovedih, ki se te dni kar vrstijo, pogosto slišimo o zastrupitvah. Na mednarodnem političnem parketu je zelo napeto: za sprožitev velikih spopadov bi zadoščala že zgolj iskra. V resnici ne moremo vedeti, ali in od kod bo priletelo. Lahko pa naredimo vse, kar je v naši moči, da bolj poskrbimo za lastno varnost in za varnost svojih bližnjih. Če smo pripravljeni in vemo, kako ukrepati, so možnosti, da bomo zmanjšali obseg težav, seveda če bo do njih prišlo, zelo velike.

Kako si lahko pomagamo?

Akutno zastrupitev najlažje odpravimo tako, da toksinom ne dovolimo ostati v svojem telesu. To dosežemo z uživanjem zeolita, v določeni meri pa tudi z glino, aktivnim ogljem ali s silicijem. Ti se takoj vežejo na vsebino zaužite hrane in pijače ter se zatem varno izločijo iz telesa. Tovrstne »pomočnike« je vedno dobro imeti pri roki, saj s takojšnjim odzivom dosežemo, da se telo hitro očisti, in ga posledično ne izčrpavamo z drisko, bruhanjem in drugimi oblikami počasnega čiščenja strupov.

Dober lovilec strupov je tudi pektin. Jabolčna ali kutinova čežana vam je lahko v veliko pomoč pri izločanju težkih kovin in radioaktivnih snovi iz telesa. Po dogodku v Černobilu so nekatere obsevane otroke zdravili le s čežano, vseeno pa so bili uspehi domala čudežni (več o tem v knjigi Naravne rešitve za radiacijo).

Med velike zaščitnike pred zastrupitvami spadata tudi kalcij in jod. Če telo razpolaga z dovolj organskega joda, je ščitnica manj dovzetna za toksične snovi, zaradi česar je manj prizadeta tudi celotna presnova. Seveda imamo v mislih naravne oblike joda, ki jih je najlažje zaužiti v obliki morskih alg, bogatih z organskim jodom.

Tudi kalcij je odličen varnostnik, ki preprečuje vezavo toksičnih in radioaktivnih snovi. Če je celici na voljo organski kalcij, bo vase sprejela manj strupov. Enako velja za tla. Rastline so manj dovzetne za aluminij in težke kovine, če je v tleh dovolj kalcija.

Preprost domač pripravek, s katerim krepimo bazičnost telesa in preprečujemo zastrupitve, so fermentirane jajčne lupine s koprivami (recept najdete v knjigi Naravne rešitve za radiacijo). Ker jajc zagotovo nimate dovolj, da bi z njimi reševali tla, za ta namen uporabite zmleti apnenec (npr. Kalcevita).

Če je strup že v telesu, lahko vsaj preprečimo njegovo napredovanje. Naravni blokator strupov, ki lahko poškodujejo jetra, je pegasti badelj. Ker je njegova aktivna učinkovina lipofilna, je najbolje pripraviti oljni izvleček ali pa uživati standardiziran tekoči izvleček. Suhe oblike zmletega badlja so praviloma že oksidirane in posledično brez moči. Dreniranje jeter lahko pospešimo tudi z uživanjem artičokinih listov in s kurkumo. V odlično pomoč so tudi korenine repinca.

Naravni blokatorji strupov v črevesju in prebavilih so številne začimbnice – bazilika, tulsi, origano, peteršilj, kapre, majaron … Uživamo jih lahko s hrano ter v obliki čaja, izvlečka, pesta …

Da telo bolje shaja s toksini, ga lahko tudi okrepimo. Več glutationa (na voljo je tudi v obliki prehranskega dopolnila) bo okrepilo razstrupljevalne moči jeter. Tudi zadostna količina vitamina D3 poveča zmogljivosti telesa, ko gre za razstrupljanje.

Veliki pomočnik pri razstrupljanju je dobro delujoč mikrobiom, zato uživajte koristne fermente v različnih oblikah (kisli kruh, kislo zelje, kisla repa, sirotka, naravno izdelani kefir, kislo mleko, vodni kefir, kombuča, fermentirana zelenjava, fermentirana zelišča …). Za hitre učinke so odlični večkratno fermentirani pripravki, kot sta Multi EM ferment in Regulatpro Bio.

Desnosučni fermenti so sposobni iz telesa izločiti celo radioaktivne snovi, zato so bili v veliko pomoč tako v Hirošimi (modri zdravnik je svojim bolnikom dajal fermentirano sojo v različnih oblikah) kot v Černobilu (pomagali so si s fermentiranimi mlečnimi izdelki in zelenjavo).

Več ko bo strupov, več počitka ob pravem času bomo potrebovali, saj se telo najbolje razstruplja, kadar mu privoščimo mir. Ne zastrupljajte se z večernim gledanjem televizije in s strmenjem v računalniške zaslone. Očistite glavo na večernem sprehodu in si že nekaj ur pred polnočjo privoščite regenerativni spanec.

Kako obvarovati vodo?

V primeru kontaminacije vode samo reverzno-osmozni sistemi in destilatorji poskrbijo za neoporečno vodo. Seveda tudi pri tem obstajajo različni odtenki. Če bi prišlo do radioaktivne kontaminacije, bodo v prednosti tisti, ki imajo zbrane dovolj deževnice, ki jo je treba takoj »odklopiti« od dotoka nove vode, saj utegne biti kontaminirana.

Voda iz lastnih zajetij lahko z minimalno obdelavo znova postane pitna. Seveda vam bo lažje, če ste pravočasno poskrbeli tudi za konzerviranje vode v tovrstnih rezervoarjih. V trgovinah, ki prodajajo opremo za kampiranje, lahko kupite klorove tablete (slabša izbira) ter sredstva za čiščenje in ohranjanje vode v rezervoarjih na osnovi srebrnih ionov (boljša izbira).

Kako zaščititi tla?

Sanacija kontaminiranih tal je vedno zamudnejša in napornejša kot preprečevanje njihove kontaminacije.

Če pride do izbruha ognjenika, požara ali spopadov, ki prek ozračja v tla zanesejo velike količine toksičnih snovi, je to najbolje preprečiti tako, da obdelovalna tla prekrijemo, dokler nevarnost ne mine. Pri večini snovi povsem zadošča, da so tla prekrita s plastično folijo. Če je nimate dovolj, uporabite, kar vam je pač na voljo. Kisli, radioaktivni ali kako drugače onesnažen prah/dež naj se odteka čim dlje od površine, na kateri pridelujete hrano. Prav zato je rastlinjak, tunel ali topla greda dobro rezervno varovalo, ki vam bo omogočilo, da boste v vsakem primeru imeli vsaj nekaj uporabnih pridelovalnih tal.

Če so tla že kontaminirana, jih je treba dekontaminirati. Najpreprostejši ukrep je dodajanje zeolita, ki veže toksine in radioaktivne snovi, s čimer onemogoči, da bi prehajali v zelenjavo in posredno v nas.

Da toksine spravimo iz tal, so nam lahko v pomoč številne rastline, ki akumulirajo strupe in jih tako izsesajo iz tal. Različne rastline so različno »specializirane«, zato je njihova izbira odvisna od težave, ki jo želimo odpraviti. Še vedno dejavno onesnaženje Fukušime blažijo s posevki konoplje. Masaru Emoto je to rastlino priporočal tudi zaradi njenih energijskih lastnosti, saj uravnava in harmonizira energije v naravi. V okolici Černobila so količine radioaktivnega cezija-137 in stroncija-90 uspešno zmanjšali s posevki sončnic. Odličen čistilec številnih strupov je tudi navadni hren, zato ga ne smemo uživati, če je bil pridelan na onesnaženih tleh. Med odlične čistilce spadajo še rjava gorjušica, rdeča bilnica, ovčja bilnica, pasja trava, lucerna (nemška detelja), cikorija (potrošnik), pegasti badelj, prstasti pesjak in razprostrti ščir (latinska imena in specifična področja uporabe naštetih rastlin najdete v knjigi Naravne rešitve za radiacijo).

Živa tla so zdrava tla!

In obratno – več življenja ko dodajate v tla, bolj se bodo znala sama braniti pred toksičnimi snovmi. Podobno kot svoje zdravje izboljšamo, če si okrepimo črevesno floro, tudi rastlinam zelo pomagamo, če skrbimo, da so tla dobro založena z zdravimi živimi mikroorganizmi. To v praksi dosežemo tako, da kar se da pogosto dodajamo kompost, zastiramo, škropimo z gnojem iz roga ali z barelskim kompostom, uporabljamo vermikompostni čaj ali po površinah škropimo druge učinkovite mikroorganizme. Tla z zdravim mikrobiomom znajo razkrojiti številne škodljive snovi, zato ima naložba v zdrava tla za vsakega vrtnarja neprecenljivo vrednost.

Vznemirjeni ali spodbujeni?

Čeprav vas ta zapis morda vznemirja, naj bo ta nemir le spodbuda, da se spravite v akcijo.

Premlevanje scenarijev vam zagotovo ne bo prineslo zanesljivih odgovorov – to je zgolj nepotrebno izčrpavanje. Namesto tega svojo energijo usmerite v to, kar lahko storite, in to storite takoj. Poznavanje opisanih ukrepov in njihovo izvajanje vam ne more škodovati. Lahko vam le koristi ter prinese več zdravja in energije.

Očistimo misli

To je morda težko sprejeti, vendar ne smemo podcenjevati moči svojih misli. Strupene misli vas zastrupljajo tudi fizično. Hildegarda je temu rekla »črni žolč«, J. Dispenza pa je v svojih knjigah podal dokaze o tem, kako misli kodirajo naše gene in proizvodnjo beljakovin – zato to, kar mislimo, tudi izkušamo. Ko rečemo, da je ljubezen največje zdravilo, to ni le poezija in romantična tolažba. Sposobnost, da vidimo lepoto, dobroto, smisel in čudovit namen vsega, kar se nam dogaja, ima zdravilno moč, ki presega vse fizične snovi, naštete v tem zapisu.

Zato poleg tega, da poskrbite za telo in tla, čim prej razstrupite tudi svoje misli in odprite srce najbolj zdravilnem pripravku, kar jih premore stvarstvo – ljubezni in hvaležnosti.


Preberite tudi:
Umrli s koronavirusom ali zaradi njega?
Razstrupljanje – “postna hrana” je lahko zelo okusna
Nove tehnologije: Smo njihovi gospodarji ali sužnji?
Razstrupljanje jeter

Prejšnji članekZaščitimo otroke – podprimo sluznice dihal in imunski sistem
Naslednji članekHeroji leta 2021

2 KOMENTARJI

  1. Hvala za (ponovno) odličen članek! Lahko vprašam nekaj? 🙂 Omenjate pegasti badelj kot enega izmed razstrupljevalcev. Kaj pa menite glede N-acetyl-cisteina? Pogosto se omenja kot enakovreden pegastemu badlju oz. je primernejši za tiste, ki jih pegasti badelj draži? Npr. mojo mami je po pegastem badlju vedno matral žolč (ima nekaj kamnov), NAC pa je ne. Jaz ga recimo jemljem, ker naj bi potencialno zniževal ščitnična protitelesa s tem ko krepi jetra ipd. (jemljem ga 600mg na dan). Nekateri praktikanti funkcionalne medicine pravijo celo, da ga je veliko bolje jemati kot pa glutation v kapsuli, ker tega telo ne porabi najbolje oz. ga sploh ne. NAC pa je nekak prekurzor glutationa. Zeolit pa je tudi slišati obetaven, nisem ga še preizkusila, vedno me je bilo strah, da bo s seboj potegnil tudi dobre minerale…

    • Hvala za informacijo. O tem še nimamo dovolj podatkov, da bi lahko priporočali. Pri vseh sinteznih izdelkih je veliko potencialnih vprašanj, ki bi jih morali preveriti, preden kaj priporočimo. Nas pa veseli, da imate s tem dobre izkušnje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj