Kdo je ukradel planet Zemlja?

December 2021 – Zdajšnji položaj ni težak za tiste, ki zaupajo korporativni znanosti, ki se ne poglabljajo v ozadja, ki jih ne motijo nelogičnosti in nepravičnosti, odgovornost za svoje življenje pa najraje prenesejo na »tiste, ki so za to plačani«.

Prepričana sem, da je pri takih ljudeh tudi manj zapletov pri zdravljenju, šolanju, delu in drugih vidikih življenja, saj je zanje vse, kar se dogaja, preprosto sprejemljivo; ker ne pričakujejo zapletov, so verjetno posledično tudi manj podvrženi nocebo učinku.

Tudi tisti, ki so se odločili izstopiti iz vlaka globalizacije, digitalizacije, asimptomatske medicine in zombijevskih delovnih mest, nimajo veliko težav. Dogajanje jemljejo kot potrditev sumov, ki so jih imeli že zdavnaj; ti se le še odločneje posvečajo krepitvi svoje samooskrbe na številnih področjih.

Trenutno je najtežje tistim, ki jih sistem vse bolj stiska in sili v odločitve, s katerimi se ne strinjajo, vendar še vedno niso pripravljeni izstopiti iz sistema in prevzeti odgovornost za svoje zdravje, delo, vzgojo otrok …

Prevzeti odgovornost ni preprosto. To ni intelektualna odločitev, tudi trenutek duhovnega razsvetljenja ne, temveč dejavnost, ki traja 24/365. Veliko lažje je biti nesrečen po krivdi drugih, kot prevzeti odgovornost za svojo srečo. Iskanje krivcev in čakanje na rešitelje – to ne bo rešilo težav, s katerimi se srečujemo dandanes. Škoda je vsake minute, ki jo zabijemo med naslajanjem nad novimi »dosežki« naših politikov, medijev in drugih igralcev v predstavi, ki poteka pred našimi očmi.

Pred leti je bilo moderno kričati, da so nam ukradli državo. Ne, dragi moji, ukradli so nam planet! Še ne veste, kdo upravlja z domala vsemi korporacijami na tem svetu? Preden pomislite, da se ukvarjam s teorijo zarote, si oglejte film Monopoli ali pa si vsaj preberite kratek povzetek, ki ga je prevedel Iztok Kokalj. Vse zapisano so preverljiva dejstva, le da vam je avtor prihranil nekaj dni raziskovanja in vam postregel s tako jasno podobo zdajšnjega položaja, da temu res ni ničesar dodati.

Vprašanje je le – kaj potem?

Če so lastnina, zakonodaja in pravica do »ustvarjanja denarja« v tem trenutku neizpodbitno v rokah enega samega odstotka ljudi, ki si pravi »elita«, nam je na voljo samo en izhod – izstop iz njihove igre.

Niste zadovoljni s šolstvom? Svoje otroke šolajte sami. To je dovoljeno – to zakonito možnost je v tem letu izkoristilo na tisoče staršev.

Niste zadovoljni z delodajalcem? Postanite sam svoj šef ali pa združite moči s somišljeniki, ki želijo delati in ustvarjati po načelih nove socialne ekonomije in zadružništva. Nikjer ni rečeno, da morate služiti dobičku. V svetu se vse več podjetij odloča za zadružno lastništvo ali delovanje po načelu neprofit­nih ustanov.

Niste zadovoljni z alopatsko medicino? Potem čim prej spoznajte svoje telo in se potrudite, da bo z vašo podporo delovalo v vašo korist.

Niste zadovoljni s prehrano? Ne preostane vam nič drugega, kot da začnete gojiti, nabirati, vlagati, pridelovati ali vsaj predelovati svoja živila – sami ali združeni s somišljeniki. Vsaj v Sloveniji so nam še vedno na voljo gozdni zakladi, »zeliščarska nebesa« in neprecenljiva znanja naših vrtičkarjev.

Rekli boste, da je vse to nemogoče. Ni nemogoče, je pa vse prej kot preprosto. Zahteva namreč, da v to usmerimo vse svoje moči, razširimo svoja obzorja, obvladamo nove veščine, spremenimo način razmišljanja …

Dobrodošli v zahtevnem, napornem, neizprosnem letu 2022, ki nam bo ponujalo le dve možnosti: da v igri priznamo poraz – ali da zaigramo novo, po svojih pravilih.

Prejšnji članekPomagaj si sam
Naslednji članekBlackrock in Vanguard stojita za globalnim prevzemom in pooblastili za cepljenje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj