In memoriam: Dario Cortese

1722
wild grown herbs, divjerasla užitna zelišča, Cortese

Človek, ki nam je odkril, da je rastlinje, po katerem tacamo, dejansko hrana, je opustil boj s težko boleznijo in, upajmo, šel na lepše.

Tisočim je odprl oči in jih popeljal v zdravilno in hranilno divjino.
Da danes domala vsak Slovenec nekaj nabira v naravi, gre velika zasluga Dariu, ki je namesto nas preizkušal, razkrival, poglabljal … Skozi številne knjige nas je hudomušno nagovarjal, da tudi mi začnemo bolj zaupati naravi in začnemo odkrivati njene zaklade.

V divjih časih, v katerih danes živimo, bodo prav njegovi nauki dobili povsem drug pomen. Mogoče bodo mnogim postali pot preživetja in ohranjanja osebne svobode. V spopadu z novimi zdravstvenimi izzivi pa bodo zagotovo tudi bližnjica do boljšega zdravja.

Katera koli pot nas že čaka, bo zagotovo lažja, ker nas je v divjino popeljal Dario.

Hvala za vse, kar smo se in kar se še bomo naučili.
Uživaj v nebeških divjinah.

Sanja in “divjaki” informacijskega središča Zazdravje.net

Prejšnji članekTudi za šolanje v koronskih časih obstaja »ščepec rešitve«
Naslednji članekKdo bo glavni prenašalec virusa delta?
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj