Govorite kurji jezik?

650
Free range organic chickens poultry in a country farm

Prvi korak pri samooskrbi z jajci, je nakup kur (ali druge perjadi) in priprava njihovega bivališča. O tem je Sanja Lončar več napisala v prispevku Premišljujete o svoji perutnini?.

Drugi korak pa bi lahko bil vzpostavitev čim boljšega odnosa s svojimi pernatimi prijateljicami, da vam bodo nesle čim več zdravih jajc. Pri vseh odnosih pa je bistvena komunikacija. Torej, že znate govoriti kurji jezik?

Ne, ne šalimo se. Kure spuščajo veliko različnih zvokov in z njimi sporočajo različne stvari. Zato je za razumevanje kurjega vedenja dobro vedeti, katere stvari to so.

Če kura pravi krop-krop, s tem sporoča: “Pridi našla sem hrano.” Če slišite nekaj takšnega kot kuh-kuh-kuh-KACK, pa je to klic na pomoč ali opozorilo na nevarnost.

Več o kurjem jeziku lahko preberete v prispevku Kako se pogovarjati s svojimi kurami. Prispevek je sicer v angleščini, kurji jezik pa je (menda) internacionalen.

Prejšnji članekDoping za celice?
Naslednji članekŠtiri strategije za krepitev imunosti
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj