5 razlogov, zakaj morate priti (in podpreti lokalno!) ta petek, 11. junija

nakupujmo-skupaj-tržnica-market place

Sporočilo za javnost

Spoštovani podporniki ekoloških in lokalnih pridelkov,

Na Svetovni dan lokalizacije, ki si prizadeva obnoviti pripadnost skupnosti in ljudem in okolju prijazne ekonomije, s poudarkom na lokalnih prehranskih verigah, se bo med 15. majem in 20. junijem 2021 po vsem svetu (25 držav iz 6 kontinentov) odvila vrsta dogodkov v živo in na spletu.

Na področju Slovenije bomo v Konzorciju za samooskrbo Slovenije, kamor spada tudi Nakupujmo skupaj, na zemljevid dneva lokalizacije vpisali dogodek na tržnici v Stražišču, ki ga skupaj organizira več lokalnih društev in samoiniciativ – društvo Eko tim, Društvo Sončni grič, Društvo Ognjič, Društvo Istra in Zavod Mladi podjetnik z glavnim organizatorjem stražiške tržnice Društvo Sorško polje.

Poleg klasičnega programa Stražiške tržnice, pestrega nabora predavanj in Skupinskega naročanja hrane OSKRBOVALNICA Posvoji kmeta bomo tokrat ob dnevu lokalizacije gostovali ekipa Nakupujmo skupaj, ki bo z ponudbo Zadruge Zemlja in Morje obogatila običajno ponudbo z morskimi izdelki in ekološkim primorskim refoškom.

PODPPRI LOKALNE PONUDNIKE – ODDAJ NAROČILO:

ZBIRANJE NAROČIL:najkasneje do ČETRTKA, 10. junija, do 12h

PREVZEM IZDELKOV: v PETEK, 11. junija 2021 (med 15h in 18h) na Stražiški tržnici (Baragov trg, Šmartinski dom, Stražišče pri Kranju)

ŽELIM SI OGLEDATI PONUDBO IN NAROČITI (klikni)

POMEMBNO: Po uspešno oddanem naročilu morate takoj (najkasneje v roku 2 minut) na vaš e-mail naslov prejeti kopijo naročila v obliki PDF priponke, ki predstavlja potrdilo oz. dokaz o uspešni oddaji naročila. Če potrdila ne prejmete, naročilo ni uspešno oddano! Če se to zgodi, nas nemudoma kontaktirajte in pri nas preverite, ali se je vaše naročilo zabeležilo.

5 razlogov, zakaj se vam splača priti:

  1. Ker bo za vas zagotovo nekaj novega, upamo se trditi, da česa takšnega še niste videli na nobeni tržnici.
  2. Ker boste lahko našli dobro zgodbo, dobre ljudi, dobre odnose.
  3. Ker boste lahko razširili vest o projektu, ki hkrati skrbi za naravo, za male slovenske kmetije (pretežno ekološke) in za denarnice kupcev.
    4. Ker boste na lastne oči videli, kako direktno povezati tistega, ki pridela jagode, s tistim, ki jo poje, pri čemer sta oba vesela, da sta lahko del skupnosti!
    5. Ker se boste čudili temu, da nekateri kupci iz samega navdušenja nas kreiranjem skupnosti pomagajo s prostovoljnim delom.
  4.  PONUDBA: Za ogled celotne ponudbe pa obiščite našo spletno naročilnico na: http://kranj.nakupujmoskupaj.si/

NEKAJ ZANIMIVIH PRIDELKOV:

– eko šparglji 8,00€/kg
– eko jagode 8,00€/kg
– eko bučke 3,10€/kg
– eko kumare 3,30€/kg
– eko mlada čebula od 2,00€ / 500g dalje
– eko mladi krompir od 2,25€/kg dalje
– eko mleko in mlečni izdelki
– eko gobe šitake 3,65€ / 250g
– moke, kaše, žita, kosmiči
– prepeličja jajčka (sveža in vložena)
– eko vina, olja
– eko mesnine, sveže školjke, sardele

+ številni lokalni in eko izdelki!

NE SPREGLEJTE – predavanja v času dogodka na Stražiški tržnici:

SAMOMOOSKRBA ZA PREHRANSKO IN ZDRAVSTVENO VARNOST TER NACIONALNO SUVERENOST od 16. do 17:45. ure (predavanje Marjana Kogelnika)

Zakaj lokalna Samooskrba? Zakaj raje ne uvažamo hrane in proizvajamo kaj drugega? Kako do prehranske samooskrbe? Skupnostno podprto kmetijstvo odgovor na uničujoče globalistične trende, ki izziv lokalne samooskrbe rešuje z neposredno prodajo znanim naročnikom. Predstavitev koncepta Oskrbovalnica Posvojite kmeta – Skupinsko naročanje hrane

KAKO ČIM PREJ DOSEČI CELOSTNO SAMOOSKRBO? ob 18. uri (predavanje Sanje Lončar)    

Velike težave globalnega sveta lahko v veliki meri rešimo lokalno. Kaj lahko storimo za večjo prehransko samooskrbo v času ko živila postajajo vse dražja? Kako s povezovanjem, medgeneracijskim sodelovanjem in sobivanjem rešimo številne izzive današnjega časa. Kako izboljšamo svojo zdravstveno samooskrbo v luči pandemije, ki ji še ni videti konca.

Pridite in nas obiščite, mi pa vam obljubljamo, da vam ne bo žal!

Konzorcij za samooskrbo Slovenije z ekipo Nakupujmo skupaj na čelu
E-mail: [email protected]
Mob: 040/552-836
www.nakupujmoskupaj.si

Prejšnji članekZdruženi za samooskrbo Slovenije
Naslednji članekZdravstvena samooskrba ljudi in živali s CBD

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj