Kako shraniti zeliščne zaklade za dolgo zimo?

Sanja, Šmartno, pomladna darilna delavnica 2021, čemaž, koprive, trpotec

Prav zaradi njihovih protimikrobnih lastnosti lahko aromatične rastline shranimo tudi v presni obliki. Takšne bodo prava superživila, ki nas bodo v dolgih zimskih dneh oskrbovala z antioksidanti, vitamini in rudninami.

Za trajna pesta iz bazilike, rukole, peteršilja, drobnjaka, kapucink, česnovih popkov, čemaža ali krebuljice ni potrebna toplotna obdelava, zadoščata že olje in sol, seveda če ste vse naredili prav. Na kaj vse moramo biti pozorni, katere so posebnosti različnih rastlin in kaj vse je narobe z večino receptov, ki jih najdemo na spletu, izveste na delavnici Sanje Lončar Presna trajna pesta – naša superživila.


Pripravite si lastna superživila – presna pesta

Vabljeni na delavnico, na kateri vam bo Sanja razkrila, kako pripravimo presna, vendar obenem obstojna pesta iz desetih zelišč. Videli boste več kot v živo, saj smo vse postopke natančno posneli in pojasnili.

Delavnica, ki traja 2,5 ure, bo potekala 15. junija prek Zooma, z začetkom ob 18.30.

Dobili boste tudi pisno gradivo z natančnimi recepti in napotki. Vsem udeležencem bo na voljo enomesečni dostop do posnetka.

Cena delavnice znaša 19,90 evra. Prijavite se lahko na e-naslovu [email protected]

Delavnico smo prvič izpeljali leta 2020 – od takrat je že na stotine ljudi pripravilo svoja pesta, ki so »zdržala« vso zimo. Zakaj si tudi vi ne bi privoščili najokusnejše oblike vitaminov, rudnin in antioksidantov »na žlico«?

Odkrijte podrobnosti, od katerih je odvisna obstojnost, spoznajte trike za varno shranjevanje, posebnosti, ki veljajo za vsako posamezno zelišče, in najboljše recepte za uporabo.

Poletje je pred vrati – vsak nabrani ščepec šteje!

Prejšnji članekSOSS – Sobivanjske skupnosti Slovenije: pot v prihodnost
Naslednji članekBrez semen ni suverenosti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj