Afrodizični čokoladno-mandljev napitek z vaniljo in kardamomom

2368
Hand pours Hot coffee or chocolate. Christmas still life on the Christmas table. Hot winter drinks in a cozy home still life.

Afrodizične sestavine dvigujejo energijo, ki jo lahko porabimo na številnih področjih. Mandlji so eno od najbolj priporočljivih živil nasploh, saj delujejo bazično, krepijo energijo pljuč in dvigajo spolno moč. Iz njih si lahko pripravimo čudovito rastlinsko mleko, ki bo z dodatkom kakava še slajše.

Sestavine:

150 g mandljev
1 l vroče vode
2 žlici kakava
1 žlička kakavovega masla
5 datljev
1/4 žličke čiste vanilje
1/4 žličke kardamoma
ščepec soli

Priprava:

Mandlje čez noč namočimo, zjutraj pa jih odcedimo in temeljito speremo. Skupaj z drugimi sestavinami zmešamo v zmogljivem mešalniku. Precedimo skozi gazo, pulpo pa porabimo kot dodatek kosmičem, testu za piškote ipd.

Če želite, lahko precejen napitek vnovič zmešate in tako uživate še v bogati penici, ki se pri tem ustvari.

Napitek je najbolje spiti še topel, če pa ga ne porabimo, ga hranimo v hladilniku in ga pred vnovično uporabo temeljito pretresemo.

Prejšnji članekProtiprehladni čokoladno-pomarančni smuti
Naslednji članekVizije lepše prihodnosti
Sabina Topolovec je urednica spletnih tedenskih novic Zazdravje.net, avtorica številnih prispevkov, soavtorica več knjig, med drugim tudi trilogije o začimbah Ščepec in avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Posebej jo zanimata področji zdravja otrok in priprave zdravih obrokov. O teh in drugih temah predava in vodi delavnice v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. V projektu sodeluje od leta 2009.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj